Volvo EX90: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο επταθέσιο SUV των Σουηδών (videos)


Το νέο Volvo EX90, που παρουσιάζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, δεν θα είναι... άλλο ένα SUV, αλλά θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής για τη σουηδική φίρμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: VOLVO/ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2022

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (9/11, 16:00) η Volvo παρουσιάζει το νέο Volvo EX90, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Στοκχόλμης.

«Εντάξει, άλλο ένα SUV», μπορεί να σκεφτεί κανείς. Ωστόσο, η ναυαρχίδα της Volvo, δεν είναι απλά ένα 7θέσιο πλήρως ηλεκτρικό SUV. Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως «η αρχή μιας νέας εποχής για τη Volvo Cars», το πρώτο μιας νέας γενιάς με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, που καθορίζονται από λογισμικό.

Η αλήθεια είναι ότι η Volvo έριξε το βάρος στην ασφάλεια, στη δημιουργία μιας αόρατης ασπίδας ασφαλείας, αξιοποιώντας συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Πλέον, δεν μελετώνται μόνο οι συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος του αυτοκινήτου, αλλά και η κατάσταση του οδηγού μέσω καμερών, για να διαπιστωθεί αν είναι κουρασμένος.

Φροντίζει γι’ αυτό ένα προηγμένο σύστημα, που χρησιμοποιεί 8 κάμερες, 5 ραντάρ, 16 υπερηχητικούς αισθητήρες και έναν αισθητήρα τεχνολογίας αιχμής LiDar, το οποίο αξιοποιώντας φως με τη μορφή παλμικού λέιζερ μετρά αποστάσεις με εξαιρετική ακρίβεια. Μπορεί να διακρίνει πεζούς σε απόσταση 250 m ακόμα και τη νύχτα, αλλά και απρόβλεπτα εμπόδια/αντικείμενα στο δρόμο σε απόσταση 120 m.

Η ασφάλεια είναι το παν και η Volvo γνωστοποίησε ότι έδωσε σημασία και στην τελευταία λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και τοποθέτησε το σύστημα LiDar στο ύψος της οροφής του SUV. «Είναι τα μάτια του οχήματος. Αν τα βάζαμε στη μάσκα, θα ήταν σα να έχετε μάτια στα γόνατα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του brand, T. Jon Mayer.

Το νέο, ηλεκτρικό, EX90 έχει κάμερες και στο εσωτερικό. Διαθέτει σύστημα ραντάρ για να ανιχνεύσει παιδιά και κατοικίδια που κοιμούνται μέσα στο SUV και να ειδοποιήσει τους οδηγούς, ώστε να μην τα αφήσουν κατά λάθος στο αυτοκίνητο. Και όπως προαναφέραμε, «παρακολουθεί» και τον οδηγό, ερμηνεύοντας διάφορα στοιχεία της συμπεριφοράς του (όπως το πόσο συχνά αφήνει το τιμόνι, πόσο αφηρημένος είναι) για να διαπιστώσει αν επιβάλλεται να πραγματοποιήσει στάση και αναλαμβάνει σχετική δράση (ηχητικές προειδοποιήσεις, μέχρι και ενεργοποίηση των alarm).

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται πολύπλοκα, ωστόσο η Volvo ξεκαθαρίζει ότι στόχος της είναι η απλότητα. Η επιλογή της μινιμαλιστικής φιλοσοφίας του εσωτερικού, όπως παρουσιάστηκε σε πρόσφατα teasers, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Ο οδηγός θα έχει στο ταμπλό, πίσω από το τιμόνι, μια μικρή ορθογώνια οθόνη, που θα του παρέχει απλές πληροφορίες (ταχύτητα, αυτονομία, διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει).

Μια δεύτερη οθόνη, κάθετου προσανατολισμού, στο κέντρο της κονσόλας, παρέχει πρόσβαση στο σύστημα πλοήγησης, τα πολυμέσα, το τηλέφωνο και διάφορες άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Οι Σουηδοί - που ανήκουν, βέβαια, στην κινεζική Geely - δίνουν σημασία στο περιβάλλον, επιλέγοντας τουλάχιστον 50 κιλά βιολογικών υλικών και ανακυκλωμένων πλαστικών για το εσωτερικό του EX90.

Όσο για το εξωτερικό; Ξέρουμε ότι οι επιφάνειες θα είναι λείες, κομψές και στρογγυλεμένες, χωρίς τεράστιες διαφορές από το τρέχον υβριδικό XC90 που αντικαθιστά. Ωστόσο έχει επιτευχθεί συντελεστής οπισθέλκουσας 0,29, ανταγωνιστικός για 7θέσιο SUV. Η οροφή θα είναι γυάλινη, για περισσότερο φως στην καμπίνα, ενώ διαφοροποιημένα θα είναι τα φωτιστικά σώματα, ιδίως στο πίσω μέρος.

Η Volvo φρόντισε να μη γνωστοποιήσει όλη την πληροφορία πριν την παρουσίαση του EX90. Ηλεκτροκινητήρας και μπαταρία παραμένουν «μυστικό». Γνωρίζουμε ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα SPA2 που χρησιμοποιείται και για το Polestar 3, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για αυτονομία τουλάχιστον 700 km.

Υπομονή μέχρι την Τετάρτη (9/11, 16:00) για να μάθουμε τα πάντα στην παρουσίαση του 7θεσιου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volvo.