Wiesmann Project Thunderball: Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό roadster των 680 PS


Το εντυπωσιακό γερμανικό roadster μπορεί να γίνει δικό σας με κάτι περισσότερες από 300.000 ευρώ και παράδοση το 2024.

  • 27/9/2022

Τον περασμένο Απρίλιο, η Wiesmann αποκάλυψε το Project Thunderball, το πλήρως ηλεκτρικό roadster, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την όμορφη σχεδίασή του αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Πλέον, η γερμανική εταιρία μικρής παραγωγής δίνει τη δυνατότητα προπαραγγελιών μέσω του επίσημου site της, για όποιον θέλει να εξασφαλίσει ότι από το 2024 - όταν και αναμένεται να αρχίσουν οι παραδόσεις του μοντέλου - θα έχει στη διάθεσή του το πολυτελές αυτοκίνητο. Η τιμή του θα εκκινεί από τις 300.000 ευρώ.

Το πισωκίνητο Project Thunderball θα κατασκευαστεί από προηγμένες ίνες άνθρακα, με βάρος λίγο περισσότερο από 1.700 κιλά. Είναι εφοδιασμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στον πίσω άξονα, που αποδίδουν 680 PS και έτσι προκύπτει αναλογία 2,5 kg/PS, φέρνοντας αξιοσημείωτη ευελιξία και χειρισμό στο roadster.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 2,9 sec. ενώ η ροπή φτάνει τα 1.100 Nm. Η διαθέσιμη ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 83 kWh και η αυτονομία του «αγγίζει» τα 500 km.

«Το Project Thunderball είναι το αυτοκίνητο που θα φέρει την Wiesmann στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Από την αποκάλυψη του αυτοκινήτου τον Απρίλιο, έχουμε δει εντυπωσιακή ανταπόκριση από πιθανούς πελάτες. Το αυτοκίνητο οδηγείται όμορφα και η επένδυσή μας στην τεχνολογία έχει αποδώσει. Η Wiesmann όχι μόνο έχει ένα τόσο ιστορικό και υπέροχο παρελθόν και κληρονομιά, αλλά ένα λαμπρό και συναρπαστικό μέλλον μπροστά της», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Roheen Berry.

Η παραγωγή του Project Thunderball θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο «Gecko» της Wiesmann, μια σύγχρονη εγκατάσταση στο Dulmen της Γερμανίας. Η εταιρία επισημαίνει ότι θα κατασκευαστεί προσεκτικά από πολλές από τις ομάδες που βοήθησαν στην ανάπτυξη του brand, μαζί με μερικά νέες προσθήκες, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής.