WM Motor: Ένα ηλεκτρικό track car 805 ίππων!


Αυτό το concept car από την κινεζική WM Motor είναι ένα ηλεκτρικό 'track toy' 805 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: WM MOTOR
  • 21/8/2021

Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να προωθήσει μία εταιρεία το νέο της ηλεκτρικό SUV με ένα concept προορισμένο για οδήγηση σε πίστα;

Η WM Motor, κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων, απάντησε σε αυτό το ερώτημα, δίνοντας στη δημοσιότητα πληροφορίες για αυτό το concept.

Οι πρώτες ψηφιακές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Auto Home, με την φυσική παρουσίαση του αυτοκινήτου να ακολουθεί μέσα στο 2021.

Το συγκεκριμένο concept car διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυαστικά παράγουν 805 ίππους, με μπαταρία χωρητικότητας 1400 kWh, ομολογκαρισμένο στους κανονισμούς της FIA.

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το κινεζικό πρωτότυπο ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,8 δλ.

Έρχεται ως προπομπός (ή και promo) των τριών SUV που θα προσφέρει η κινεζική start-up, που ιδρύθηκε το 2016, υπό την επωνυμία Weltmeister - το EX5-Z, το EX6 Plus αι το W6. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το εξωπραγματικό στην όψη και τις επιδόσεις concept car, βασίζεται στα SUV που διαθέτει στην γκάμα της. 

Είναι ακόμα μία εταιρεία από την Κίνα που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών SUV, και αυτό το concept, που φαίνεται ότι θα μπει και στην παραγωγή, θα είναι το πρώτο performance μοντέλο της.