XPeng G9: Έρχεται στην Ευρώπη το νέο ηλεκτρικό SUV της Κινεζικής εταιρείας (photos-video)


Η XPeng αναμένεται να κατακλύσει την Ευρώπη με το νέο της, πλήρως ηλεκτρικό SUV, XPeng G9.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 14/8/2022

Εν όψει της νέας εποχής που οδεύει τις αγορές προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, όλο και περισσότερες Κινεζικές εταιρείες αποφασίζουν να επεκταθούν και στην Ευρωπαϊκή αγορά, με την XPeng να θέλει να κάνει ακριβώς το ίδιο, φέρνοντας το G9 στη γηραιά ήπειρο.

Στην έκθεση αυτοκινήτου στο Guanzhou της Κίνας, την περασμένη χρονιά, η XPeng Motors έκανε πρεμιέρα και αποκάλυψε τις προθέσεις της να επεκταθεί στην Ευρώπη, με το πλήρως ηλεκτρικό της SUV, ονόματι G9, να είναι το μοντέλο που «σπάει το ρόδι». Μαζί με τις προθέσεις της, η εταιρεία έκανε πρόσφατα γνωστές και τις πρώτες πληροφορίες για το νέο της SUV.

Η πρώτη ματιά στο εσωτερικό του XPeng G9 δείχνει ότι το SUV είναι εξαιρετικά ευρύχωρο και προσφέρει μεγάλη άνεση σε όλους τους επιβάτες, ενώ ενδείκνυται για μεγάλα, πολύωρα ταξίδια. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι σε πρώτο πλάνο, με την XPeng να έχει εξοπλίσει το G9 με πολύ αναπαυτικά καθίσματα, τόσο στο μπροστινό όσο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Έχουν τοποθετηθεί επίσης ηλεκτρονικά συστήματα στην καμπίνα, όπως και συστήματα θέρμανσης και μασάζ στα καθίσματα. Στο κέντρο της κονσόλας, δεσπόζει μία οθόνη14.96 ιντσών, που υποστηρίζει το σύστημα infotainment που διαθέτει το μοντέλο.

Παρόλο που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του G9 για την Ευρωπαϊκή αγορά, ενδέχεται να είναι παρόμοια με αυτά της Κινεζικής έκδοσης του μοντέλου. Το XPeng G9 κυκλοφόρησε στην Κίνα με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 405 kW (550 PS) δύναμης: ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 175 kW (237 PS) και ο πίσω 230 kW (313 PS). Το G9, σύμφωνα με την XPeng, κάνει τα 0-100 σε μόλις 3 sec.

Η εταιρεία δε διευκρίνισε την ακριβή χωρητικότητα της μπαταρίας του ηλεκτρικού SUV της, όμως είναι γνωστό ότι το όχημα θα έχει πάνω από 700 km αυτονομίας. Η μπαταρία θα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα X-EEA 3.0 της XPeng, και το σύστημα φόρτισης του μοντέλου θα έχει ισχύ 800 V. Ο χρόνος φόρτισης αναμένεται να ανέρχεται στα 5 λεπτά ανά 200 km, που σημαίνει ότι θα χρειάζονται περίπου 17-18 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση.

Δείτε το διαφημιστικό spot του XPeng G9: