Για ποια μοντέλα ετοιμάζει η Opel ηλεκτρικές εκδόσεις μέσα στο 2019;


Μία σειρά ηλεκτρικών και plug in υβριδικών εκδόσεων ετοιμάζει η Opel για τα μοντέλα της μέχρι το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/12/2018

Σε συνδυασμό με τα 120 χρόνια της ιστορίας της που γιορτάζει μέσα στο 2019, η Opel είναι έτοιμη να παρουσιάσει μία σειρά ηλεκτρικών μοντέλων κάθε μορφής. Μεταξύ αυτών κυρίαρχη θέση θα έχει το νέο Corsa το οποίο θα έχει την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, και σύμφωνα με την εταιρία θα δώσει την ευκαιρία σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό να αποκτήσει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. 

Αργότερα μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί και το plug in υβριδικό Grandland X το οποίο λόγω της διάταξης των κινητήρων θα είναι τετρακίνητο. Σύμφωνα με την εταιρία θα αποτελεί το κορυφαίο SUV της Opel με την συνδυαστική ισχύ να φθάνει στα 300 άλογα, χρησιμοποιώντας την ίδια αρχιτεκτονική με το Peugeot 3008 GT Hybrid4 που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό.

Στην καρδιά του συστήματος βρίσκετι ένας βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μία μπαταρία των 13,2 kWh. Ένα από τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα δίνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, εξ ου και η τετρακίνηση που προαναφέραμε. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου, ενώ στην εκδοχή της Peugeot η υβριδική αυτή διάταξη έχει την δυνατότητα να κάνει περί τα 50 χιλιόμετρα μόνο με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επόμενο βήμα θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του ανανεωμένου Mokka X που θα εμφανιστεί μέσα στο 2020. Στο πρόγραμμα επίσης υπάρχει και μία ηλεκτρική εκδοχή του μεγάλου van της εταιρίας Vivaro. Όσο για τα 120 χρόνια της η Opel σκοπεύει να το "γιορτάσει" με ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της τα οποία θα εφοδιάζονται με νέα στοιχεία εξοπλισμού και πολύ πιο πλούσιες τεχνολογίες.