H EXP 100 GT δείχνει τις Bentley του μέλλοντος


Τα πάντα πάνω στη Bentley EXP 100 GT είναι εντυπωσιακά. Από την εμφάνιση μέχρι το χρόνο φόρτισης των μπαταριών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/7/2019

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και των δράσεων που έχει προγραμματίσει η βρετανική εταιρεία στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυσή της εντάσσεται και η παρουσίαση της EXO 100 GT. Του ηλεκτρικού πρωτότυπου που δείχνει προς τα πού θα κινηθεί η μάρκα όχι το άμεσο αλλά στο απώτερο μέλλον του 2035.

Έτσι λοιπόν η EXP 100 GT έχει ένα φουτουριστικό σχήμα που διατηρεί όμως τα γνωρίσματα της μάρκας, κυρίως στη μάσκα. Φυσικά και δεν λείπουν τα στοιχεία εντυπωσιασμού που επιβάλλεται να έχει ένα concept car, όπως π.χ. οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Το εσωτερικό κινείται στην ίδια φουτουριστική λογική. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα λεπτά καθίσματα, ενώ όλες οι λειτουργίες βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι χώροι πάντως είναι ιδιαίτερα άνετοι αλλά αυτό δεν είναι έκπληξη από τη στιγμή που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι γιγαντιαίες, ειδικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κι αυτό γιατί το μήκος φτάνει τα 5,80 μέτρα και το πλάτος τα 2,40!

Όπως είπαμε η Bentley EXP 100 GT είναι ηλεκτρική, με τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 1.340 PS και 1.491 Nm. Που έχουν να μετακινήσουν συνολικά 1.900 kg, μάλλον λίγα για τις διαστάσεις αλλά και την τεχνολογία του αυτοκινήτου. Έτσι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,5 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 km/h. Η αυτονομία φτάνει τα 700 km, ενώ η φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας διαρκεί μόλις 15 min.