Απογοητευμένος με τη στρατηγική ο Hamilton: «Είχα τον ρυθμό να ανέβω στο βάθρο»


Ο Lewis Hamilton έμεινε απογοητευμένος από τις επιλογές της Mercedes στη στρατηγική, καθώς θεωρεί πως είχε τα εχέγγυα για να βρεθεί στο βάθρο του Ολλανδικού GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 28/8/2023

Το GP Ολλανδίας είδε τον Lewis Hamilton να παλεύει να επιστρέψει στην κορυφή δύο φορές, καθώς εκκίνησε 13ος, αλλά με τη βροχή έμεινε εκτός, άργησε να περάσει στην ενδιάμεση γόμα, κι έπεσε ξανά χαμηλά.

Στο φινάλε, κατάφερε με καλό ρυθμό και καίρια προσπεράσματα να τερματίσει 6ος.

«Δεν ξεκίνησε καλά ο αγώνας, αλλά είμαι χαρούμενος με το πώς οδήγησα, με το γεγονός ότι μπήκα ξανά στους βαθμούς και τερμάτισα έκτος,» δήλωσε.

«Αλλά θα μπορούσα να τερματίσω ψηλότερα αν είχαμε πάρει τις σωστές αποφάσεις, αυτό είναι σίγουρο.»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως μπορούσε να βρεθεί στο βάθρο, ο ίδιος δεν το αρνήθηκε:

«Δεν μπορώ να το ξέρω με βεβαιότητα. Είχα τον ρυθμό, είχα αντίστοιχο ρυθμό με τον Max αλλά ήμασταν σε χαμηλότερη από αυτό που αξίζαμε θέση.

«Δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα για εμάς στη Μόντσα.»

Την αίσθηση πως η στρατηγική ήταν «καταστροφική» είχε ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, που δήλωσε στο Sky Sports F1:

«Μείναμε στην πίστα καταστροφικά πολύ. Τα κάναμε όλα λάθος. Θα εξετάσουμε ό,τι έγινε ενδελεχώς.

«Αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν εξαιτίας ενός ανθρώπου ή ενός τμήματος. Έχει να κάνει με την επικοινωνία ανάμεσα στον οδηγό, το pit wall, την ομάδα της στρατηγικής, και φυσικά το πώς είναι ο καιρός. Κάναμε δουλειά κατώτερη των περιστάσεων, και αυτό αφορά κι εμένα. Είναι καλό που μας πονάει. Όταν μας ενοχλεί κάτι, μένει μαζί μας.»