Αποκαλύφθηκε το livery της Red Bull RB19 - Νέα συνεργασία με τη Ford


Σε ένα μεγαλοπρεπές event στη Νέα Υόρκη, η Red Bull παρουσίασε (μόνο) το livery της RB19, του νέου της μονοθέσιου για το πρωτάθλημα του 2023, ενώ ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με τη Ford ενόψει 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 3/2/2023

Η Red Bull έκανε απόβαση στη Νέα Υόρκη, και το πρωί (τοπική ώρα) τράβηξε το κάλυμμα από την RB19, ή μάλλον από ένα μονοθέσιο που δεν είναι το φετινό της, αλλά φέρει το livery του 2023.

Παρουσία των Max Verstappen και Sergio Perez, καθώς και του Christian Horner και του νέου τρίτου οδηγού της ομάδας, Daniel Ricciardo, παρουσιάστηκε ο -σχεδόν απαράλλακτος- χρωματισμός του νέου μονοθέσιου της ομάδας.

H Ford έρχεται να συνεργαστεί με Red Bull και AlphaTauri

Παράλληλα, έγινε κι επίσημα γνωστό πως η Ford, που επιστρέφει στο σπορ από το 2026, θα συνεργαστεί με τη Red Bull Powertrains, προσφέροντας τεχνογνωσία και την επωνυμία της στους κινητήρες τόσο της Red Bull, όσο και της AlphaTauri.

«Είναι φανταστικό να καλωσορίζουμε τη Ford πίσω στη Formula 1 μέσω αυτής της συνεργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της RB, Christian Horner.

«Ως ανεξάρτητος κατασκευαστής κινητήρων το να έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από την εμπειρία ενός κατασκευαστή όπως η Ford μας φέρνει σε καλή θέση έναντι του ανταγωνισμού.

«Είναι ένας κατασκευαστής με πλούσια ιστορία. Από τον Jim Clark μέχρι τον Ayrton Senna και τον Michael Schumacher, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

«Για εμάς ως Red Bull Powertrains το να ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της δυναστείας, ως Red Bull Ford, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό».