Γιατί η Aston Martin είναι σίγουρη πως θα βελτιωθεί μέσα στο 2023


Ο επικεφαλής απόδοσης της Aston Martin, Tom McCullough, είναι σίγουρος πως η AMR23 θα συνεχίσει να βελτιώνεται φέτος, κι εξηγεί γιατί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN F1
  • 15/8/2023

Η Aston Martin ξεκίνησε το 2023 εξαιρετικά, με έξι βάθρα σε οχτώ αγώνες δια χειρός Fernando Alonso, μέχρι που άρχισε η καθίζηση και η αγωνιστική πτώση.

Για την ομάδα, η αιτία εντοπίζεται στο πώς εξέλιξε το μονοθέσιο, αλλά σύμφωνα με εκτίμηση των αντιπάλων, μία τεχνική υπενθύμιση έφερε την αποδυνάμωση των Βρετανών.

Το ζητούμενο τώρα είναι η AMR23 να επιστρέψει ξανά στα ψηλά, με τον Tom McCullough, επικεφαλής απόδοσης της ομάδας του Silverstone, να τονίζει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί καθώς ακόμα υπάρχει budget στα ταμεία της για να συνεχίσει να δουλεύει τόσο στο φετινό μονοθέσιο, όσο και σε εκείνο του 2024:

«Έχουμε εξελίξει το μονοθέσιο με στοχευμένο τρόπο, κι έχουμε ακόμα budget για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

«Αυτός είναι ο στόχος μας, οπότε φέρνουμε συνεχώς νέα μέρη και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος το πρωταθλήματος, όσο περισσότερο μπορούμε.

«Σε κάποια φάση θα πρέπει να εστιάσουμε πλήρως στο 2024, αλλά τώρα είμαστε στο στάδιο που δουλεύουμε πάνω και στα δύο μονοθέσια.

«Άλλωστε, κάποια από τα πράγματα που μαθαίνουμε δουλεύοντας στο μονοθέσιο του 2024 μπορούμε να τα μεταφέρουμε και στο φετινό. Επομένως, πιέζουμε ως το τέλος.»