Γιατί κοστίζουν τόσο πολύ οι θερμαντικές κουβέρτες της Formula 1 (video)


Μία τεχνολογία που οδεύει ακόμα και σε αφανισμό από τη Formula 1 κοστίζει περίπου όσο ένα αυτοκίνητο - ποιος ο λόγος;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 11/9/2023

Στον κόσμο της Formula 1, όλα κοστίζουν πολύ, γιατί αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το απόλυτο, για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ταχύτητας και απόδοσης σε κάθε τομέα. 

Από αυτό δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι θερμαντικές κουβέρτες στα ελαστικά, σε αυτά τα τέσσερα μοναδικά σημεία επαφής του μονοθέσιου με το οδόστρωμα.

Το κανάλι Driver61 στο YouTube εξηγεί με νέο του βίντεο γιατί αυτές οι τέσσερις συσκευές είναι απαραίτητες (όπως είναι τώρα κατασκευασμένα τα ελαστικά) για να μπορούν τα μονοθέσια να τρέχουν και οι οδηγοί να μην κινδυνεύουν.

Τα ελαστικά αρχίζουν να αποδίδουν στο μέγιστο όταν φτάνουν θερμοκρασίες της τάξης των 100-110 βαθμών Κελσίου, ενώ κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες είναι σχεδόν αδύνατο να κινηθεί κανείς, με αποτέλεσμα οι κουβέρτες να είναι απολύτως αναγκαίες όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και την ασφάλεια των οδηγών.

Ως εκ τούτου, το κόστος των 25.000 ευρώ για αυτές μοιάζει δικαιολογημένο, κι ας είναι αντίστοιχο με το ποσό ενός αξιόλογου νέου αυτοκίνητου.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι η F1 δεν εξετάζει τρόπους για να τις απαγορεύσει. Υπήρχε πλάνο να συμβεί αυτό το 2024, με την Pirelli να ετοιμάζει ελαστικά που έχουν μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας, ωστόσο οι οδηγοί μετά από δοκιμές έκριναν πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και κακό για το σπορ. Έτσι, αποφασίστηκε η περαιτέρω έρευνα επί του θέματος, με στόχο την κατασκευή ενός ελαστικού που δε θα χρειάζεται προθέρμανση για να λειτουργήσει ενόψει 2025.

Δείτε το σχετικό βίντεο: