GP Σιγκαπούρης - FP3: Και πάλι πρώτος ο Sainz, προβληματίζεται ο Verstappen


O Carlos Sainz πάει στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης με τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές, ενώ ο Max Verstappen είχε παράπονα σχετικά με το μονοθέσιό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI, McLAREN
  • 16/9/2023

Η τρίτη και τελευταία διαδικασία δοκιμών στη Σιγκαπούρη έγινε κάτω καθαρό ουρανό, αν και το μεσημέρι (τοπική ώρα) είχε βρέξει σημαντικά, κάνοντας την πίστα νωπή.

Ωστόσο, μέχρι να έρθει η ώρα τα μονοθέσια να βγουν στην πίστα, το οδόστρωμα είχε στεγνώσει και όλοι έκαναν δοκιμές με σλικ ελαστικά.

Το μεγαλύτερο μέρος του FP αφορούσε προσομοιώσεις για τις κατατακτήριες που ακολουθούσαν (16:00 Ελλάδας), με τη μαλακή γόμα.

Ο Carlos Sainz ήταν και πάλι στην κορυφή της κατάταξης, δείχνοντας έτι μία φορά την ταχύτητα της Ferrari στον έναν γρήγορο γύρο στη Marina Bay.

O Charles Leclerc δεν μπόρεσε να σημειώσει με την πρώτη του προσπάθεια γρήγορο χρόνο, καθώς έκανε λάθος, και έτσι με τον δεύτερη γρήγορο γύρο του πέρασε στην 5η θέση.

Ανάμεσα στις δύο SF-23, ο George Russell βρέθηκε 2ος κι ο Lando Norris 3ος.

Με σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων η MCL60 στη Marina Bay
Με σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων η MCL60 στη Marina Bay

Τέταρτος ανέβηκε ο Max Verstappen, οοποίος είχε σοβαρά παράπονα για το ανέβασμα των σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων, που δεν του επέτρεπε να πιέσει όσο ήθελε.

Πίσω κι από τον Μονεγάσκο της Scuderia βρέθηκε ο Lewis Hamilton.

Έβδομος ήταν ο Oscar Piastri, μπροστά από τον Nico Hulkenberg, ενώ ο Sergio Perez έπεσε 9ος, για 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου από τον οδηγό της Haas.

Τη δεκάδα έκλεισε η έτερη Haas του Kevin Magnussen.