H Ferrari εξηγεί τι πήγε λάθος με τη στρατηγική του Leclerc στο Μονακό


Η ανάλυση της Ferrari για τη στρατηγική που ακολούθησε στον Charles Leclerc έδειξε το πώς χάθηκε η νίκη για τον Μονεγάσκο στον αγώνα της πατρίδας του.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/6/2022

Η στρατηγική της Ferrari στις εναλασσόμενες συνθήκες του Μονακό είδαν μία βέβαιη επικράτησε του Charles Leclerc να μετατρέπεται σε μία τέταρτη θέση, που τον έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Η Scuderia έκανε έρευνα για το τι πήγε λάθος με τις επιλογές που πήρε για τον Μονεγάσκο, με τον επικεφαλής στρατηγικής Inaki Rueda να εξηγεί αναλυτικά:

«Με τον Charles κάναμε δύο λάθη. Το πρώτο ήταν που προσπαθήσαμε να καλύψουμε τον Perez. Με τον Carlos καταλάβαμε αργά στον γύρο του ότι δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τον Perez, ενώ με τον Charles είχαμε μεγάλη διαφορά, πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε.

«Στην αρχή του γύρου εισόδου του στα pits, ο Charles είχε πάνω από 10 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα έναντι του Perez, και πιστεύαμε ότι αυτό το πλεονέκτημα θα μειωνόταν γιατί ο Perez -με τα ενδιάμεσα ελαστικά- κινείτο πιο γρήγορα από τον Charles.

«Είδαμε τα δεδομένα των άλλων μονοθέσιων εκείνη τη στιγμή, και σκεφτήκαμε ότι αυτή η διαφορά θα μειωνόταν από τα 10 δευτερόλεπτα στα 4 ή 5 το πολύ.

«Όπως ερχόταν στα pits, είδαμε αυτή τη διαφορά να συρρικνώνεται. Όταν πέρασε από τις στροφές της Πισίνας, ο Charles είχε διαφορά μόλις 1 δευτερολέπτου από τον Perez.

«Δεν περιμέναμε να είναι εννέα δευτερόλεπτα ταχύτερος σε εκείνον τον γύρο και για αυτό χάσαμε τη νίκη για τον Charles.»