Η Ferrari SF-23 μπήκε στην πίστα και πήρε στο... κυνήγι μία Alfa Romeo Stelvio (video)


Για ποιο λόγο η Ferrari δεν διάλεξε την Purosangue να μπει στο Fiorano δίπλα στο μονοθέσιό της; 

  • 22/2/2023

Προφανώς και δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον αγώνα. Η Alfa Romeo Stelvio μπήκε στην πίστα του Fiorano στο πλαίσιο της φωτογράφισης του νέου μονοθεσίου της Ferrari με το οποίο θα τρέξει στο φετινό πρωτάθλημα.

Όπως θα δείτε και στο κατασκοπευτικό video που εξασφάλισε το γνωστό κανάλι Varryxτο ιταλικό SUV που προπορεύεται έχει την πόρτα του χώρου αποσκευών ανοιχτή ώστε ο φωτογράφος-κάμερα μαν που βρίσκεται εκεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες λήψεις της SF-23 καθώς μπαίνεις τις γωνίες.

Στη διαδικασία συμμετείχαν δύο διαφορετικές Stelvio. Μία κόκκινη και μία μαύρη. Η πρώτη, σύμφωνα με ξένα μέσα, εφοδιάζεται με τον δίλιτρο κινητήρα που αποδίδει 280 PS ενώ η δεύτερη είναι η έκδοση Quadrifoglio και φέρει τον V6 των 2,9 lt και των 510 PS. Η επιπλέον δύναμη σε αυτή την περίπτωση κρίθηκε απαραίτητη αφού στην οροφή είχε τοποθετηθεί γερανός-κάμερα.

Προφανώς το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μέσα από το video είναι γιατί η Ferrari δεν χρησιμοποίησε μία Purosangue για τη φωτογράφιση και προχώρησε με την επιλογή της Stelvio.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα της πρώτης τετράθυρης πρότασης στην ιστορία της Ferrari, η οποία έχει γίνει ανάρπαστη και οι αγοραστές «σφάζονται» για να την αποκτήσουν, ενώ ο δεύτερος αφορά το υψηλό κόστος που αυτομάτως την κάνει ακατάλληλη για μία τέτοια «επιχείρηση».

Δείτε την SF-23 να τρέχει στην πίστα πίσω από την Alfa Romeo Stelvio...