Η Red Bull έχει μία σαφή εικόνα για το τι πήγε στραβά στη Σιγκαπούρη


Ο team principal της Red Bull, Christian Horner, τονίζει πως η ομάδα του γνωρίζει τι πήγε λάθος στη Σιγκαπούρη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η τεχνική ντιρεκτίβα να έπαιξε κάποιο ρόλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 18/9/2023

Η Red Bull διένυσε ένα δύσκολο για τα μέτρα της αγωνιστικό τριήμερο στη Σιγκαπούρη, έχοντας αποκλειστεί από το Q3 και τερματίζοντας τελικά εκτός βάθρου, καθώς ο Carlos Sainz με τη Ferrari έσπασαν το σερί που έτρεχαν οι Αυστριακοί από το ξεκίνημα του 2023.

Μιλώντας μετά το πέρας του αγώνα, ο Christian Horner τόνισε πως τα προβλήματα που υπήρχαν με την RB19 φάνηκαν περισσότερο στον αγώνα, που όμως έδειξε να πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο για την ομάδα:

«Καταρχάς, πιστεύω πως καταλάβαμε πολλά περισσότερα στον αγώνα και ο ρυθμός του αυτοκινήτου ήταν καλύτερος από αυτό που περιμέναμε.

«Ξέραμε ότι ερχόμενοι εδώ περιμέναμε να έχουμε πιο κλειστό ανταγωνισμό, αλλά μας ξάφνιασε το πόσο μακριά ήμασταν την Παρασκευή. Απλώς δεν ήμασταν στο σωστό παράθυρο λειτουργίας για το μονοθέσιο, ιδιαίτερα στον έναν γύρο. Όταν δεν είσαι εκεί, τα ελαστικά δε δουλεύουν, δεν λειτουργεί τίποτα.

«Έτσι νομίζω ότι είχαμε ένα πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα, και είδαμε, ιδιαίτερα στο τελευταίο stint, ότι ο ρυθμός του Max ήταν πολύ δυνατός.

«Δυστυχώς, στον αγώνα, ξεκινώντας με τη σκληρή γόμα, πήραμε ένα στρατηγικό ρίσκο και ο καλύτερος τρόπος για να μας ανταμείψει αυτός ο αγώνας ήταν αν είχαμε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας νωρίς ή πιο αργά μέσα στον αγώνα, αλλά ο γύρος στον οποίο βγήκε το Safety Car ήταν στρατηγικά ο χειρότερος δυνατός γύρος για εμάς, επειδή έδωσε στα μονοθέσια μπροστά μας ένα 'δωρεάν' pit stop δίνοντάς μας θέση στην πίστα αλλά και κάνοντάς  να επανεκκινήσουμε με ελαστικά που ήταν πολύ δύσκολο να ζεσταθούν ξανά έχοντας κάνει πάνω από 20 γύρους.

«Με αυτό το σκεπτικό, η ανάκαμψη που είχαμε και ο ρυθμός που είχαμε, ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια του αγώνα να βρεθούμε 0,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Charles στη γραμμή τερματισμού, ήταν κάτι το θετικό.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα ξέρει πια τι πήγε στραβά με το μονοθέσιο, ο ίδιος απάντησε:

«Πιστεύω πως έχουμε μία πολύ πιο σαφή εικόνα της κατάστασης, η οποία έγκειται σε ένα πρόβλημα στο setup.»

Τέλος, ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο που ήθελε την RB19 να χάνει κάτι από την απόδοσή της λόγω της τεχνικής ντιρεκτίβας για τις εύκαμπτες πτέρυγες.