Η Red Bull θέλει Leclerc ή Norris με τις «ευλογίες» της Liberty Media


Σε μία κίνηση για δημιουργία 'Dream Team' θέλει να προχωρήσει η Red Bull, που θέλει να φτιάξει μία υπερομάδα με τον Max Verstappen και τους Leclerc ή Norris μαζί του. Ποιος ο ρόλος της Liberty Media.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 12/7/2023

Η silly season, αυτή η περίοδος από τα μέσα του καλοκαιριού ως και το φθινόπωρο κάθε έτους που αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, έχει «ανάψει» για τα καλά.

Μετά την επισημοποίηση της αποπομπής de Vries και της αντικατάστασής του από τον Ricciardo, οι φήμες για το μέλλον άλλων κορυφαίων οδηγών και ομάδων δίνουν και παίρνουν - ακόμα κι αν αφορά μεταγραφικές κινήσεις σε βάθος τριετίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του formu1a.uno, η Red Bull θέλει να χτίσει μία υπερομάδα το 2025 ή το 2026. Ο Max Verstappen έχει συμβόλαιο με την ομάδα ως και το 2028, οπότε στόχος είναι να έρθει μαζί του ένας εκ των Charles Leclerc και Lando Norris, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν συντομότερα.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά από προτροπή της Liberty Media, κατόχου των δικαιωμάτων της F1, η οποία αναγνωρίζει πως το ενδεχόμενο κυριαρχίας μίας ομάδας κι ενός οδηγού μειώνει το ενδιαφέρον του κοινού.

Κατά την ίδια, η παρουσία δύο ισοδύναμων οδηγών σε μία κορυφαία ομάδα θα μπορούσε να αυξήσει το θέαμα μέσω μίας κόντρας που θα μπορούσε να προκύψει μεταξύ τους.

Οι πρώτες επαφές από την πλευρά της Red Bull (προεξάρχοντος του νέου CEO Oliver Mintzlaff) με τους δύο οδηγούς έχουν ήδη γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά με τον Leclerc, καθώς βλέπουν πως η Ferrari συνεχίζει να παραμένει μακριά από τις επιτυχίες κι η υπομονή του Μονεγάσκου πιθανώς να εξαντλείται.