Η στρατηγική του Sainz για να κρατηθεί πρώτος ήταν υπολογισμένη στην εντέλεια


Η πρώτη νίκη της Ferrari φέτος ήρθε μετά από υπολογισμό και γνώση των περιορισμών που είχε στη Σιγκαπούρη, όπως αποκάλυψε ο Carlos Sainz.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 18/9/2023

Η Ferrari έσπασε το σερί της Red Bull στη Σιγκαπούρη, με τον Carlos Sainz αναδεικνύεται νικητής στη γεμάτη προβολείς Marina Bay.

Ο Ισπανός έκανε έναν αγώνα διαχείρισης από την αρχή ως το τέλος, με παιχνίδια στρατηγικής και έξυπνες αποφάσεις που τον έφεραν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

«Με δεδομένη την φθορά των ελαστικών, όλο το 'παιχνίδι' ήταν στη διαχείριση του stint από την αρχή του, οπότε πιο μετά έκανα τους χρόνους που είχαμε θέσει ως στόχους με αυτή τη γόμα,» δήλωσε μετά τον αγώνα.

«Προφανώς το ότι βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μας ανάγκασε να μπούμε στα pits νωρίτερα από ότι θέλαμε. Ήξερα ότι θα είναι μεγάλο το stint με τα σκληρά ελαστικά, επομένως έπρεπε να τον καθυστερήσω, να μην του δώσω καμία ευκαιρία με τη μέση γόμα και δούλεψε στην εντέλεια.»

Φυσικά, σε όλο αυτό βοήθησε κι η επιλογή του Ισπανού να κρατήσει τον Lando Norris σε απόσταση DRS για να μπορεί ο οδηγός της McLaren να αμυνθεί όσο καλύτερα μπορούσε:

«Ήταν αρκετά μικρές οι διαφορές στο τέλος, αλλά δώσαμε στον Lando DRS για να τον βοηθήσουμε και στο τέλος ήρθαμε πρώτοι.

«Σε όλο τον αγώνα ένιωθα ότι έχω το περιθώριο να κινηθώ σε όποιο ρυθμό ήθελα. Δεν θα πω ψέματα, πάντα ήμασταν υπό πίεση και πολύ κοντά στο λάθος, αλλά ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο, ότι μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση. Αυτό ήταν το καλύτερο συναίσθημα, και είμαι πανευτυχής.»