Κανονικά θα διεξαχθεί το Καναδικό GP παρά τις πυρκαγιές στη χώρα


Η Formula 1 τονίζει πως το Grand Prix του Καναδά θα λάβει χώρα κανονικά το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/6/2023

Η περιοχή του Κεμπέκ, όπου και βρίσκεται το Μόντρεαλ και η πίστα της F1, γνωρίζει τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην καταγεγραμμένη ιστορία, με 150 ενεργές εστίες ως τώρα.

Οι καπνοί από αυτές τις φωτιές έχουν φτάσει ως και τη Νέα Υόρκη, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας λόγω της τοξικότητας των αερίων.

Με την κατάσταση ως έχει, μία εβδομάδα πριν τον αγώνα της F1 εκεί, το σπορ έσπευσε να δώσει απαντήσεις για το ενδεχόμενο ακύρωσης του GP.

Εκπρόσωπος της Formula 1 ανέφερε σχετική ανακοίνωση:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης του αγώνα, κι έχουμε διαβεβαιωθεί πως η κατάσταση στο Μόντρεαλ αυτή τη στιγμή είναι διαφορετική από ότι σε άλλα μέρη της χώρας και στις βόρειες ΗΠΑ. Η ποιότητα του αέρα στο Μόντρεαλ είναι καλή.»

Πράγματι, η κατάσταση του αέρα στην πόλη είναι καλύτερη από ότι στις αρχές της εβδομάδας, που ακόμα και τότε δεν έφτασε στα επίπεδα άλλων πόλεων στον Καναδά ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι κάτοικοι έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν όσο το δυνατόν να εισπνεύσουν τα αέρια.

Επιπλέον, αναμένεται να βρέξει την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που θα βοηθήσει στο να καθαρίσει κι άλλο η ατμόσφαιρα.