Ο Alonso στέλνει ένα μήνυμα με… πολύ νόημα στον Hamilton


Λίγο πριν το Grand Prix της Ισπανίας ο πιλότος της Alpine αναφέρθηκε στον Lewis Hamilton και στην κακή σεζόν που πραγματοποιεί.

  • 19/5/2022

Η εφιαλτική χρονιά που διανύει ο Lewis Hamilton με τη Mercedes τον έχει "γκρεμίσει" από την κορυφή και πλέον μάχεται για να βρει τα «κουμπιά» του μονοθεσίου και να μπορέσει να φανεί ανταγωνιστικός κάπου στο… μέσο της βαθμολογίας.

Ένας πιλότος που έχει βιώσει στο… πετσί του μία αντίστοιχη κατάσταση είναι ο Fernando Alonso. Λίγες ημέρες πριν το Grand Prix της Ισπανίας ο πιλότος της Alpine βρέθηκε στο προσωπικό του μουσείο στο Οβιέδο και μίλησε στο BBC, κάνοντας μια «διασύνδεση» της πορείας του την περασμένη δεκαετία με αυτή που είχε ο πρώην ομόσταυλός του Lewis Hamilton.

«Αυτή είναι η φύση του αθλήματος. Κάποιες φορές έχεις ένα καλό μονοθέσιο και κάποιες άλλες ένα όχι και τόσο καλό που πρέπει να παλέψεις σκληρά για να το εξελίξεις. Αυτή η σεζόν δείχνει ξεκάθαρα πως ο οδηγός είναι σημαντικός στη Formula 1 αλλά όχι καθοριστικός», δήλωσε αρχικά ο Fernando Alonso και συνέχισε:

«Ο Lewis οδηγεί το ίδιο καλά όπως έκανε και τα προηγούμενα οκτώ χρόνια. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και έσπασε όλα τα ρεκόρ αλλά τώρα έχει γίνει μια μεγάλη αλλαγή των δεδομένων και είναι πίσω. Άρα, καλωσήρθες στον κόσμο μου

«Η Formula 1 είναι ένα ομαδικό σπορ, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, και αυτό συνήθως το ξεχνάμε, ειδικά όταν έχουμε μεγάλες επιτυχίες. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτό που έχουμε πετύχει που ακόμα και όταν προσπαθούμε να το μοιραστούμε με την ομάδα, τα πρωτοσέλιδα επικεντρώνονται στον οδηγό».

«Συνέβη και σε εμένα όταν κέρδισα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2005-2006) με τη Renault. Αυτό που παρουσιαζόταν ήταν ότι κέρδισα τον Schumacher και όχι το μονοθέσιό μου που είχε εξαιρετική απόδοση. Το ίδιο συνέβη και με τον Lewis. Του αξίζουν όλα όσα έχει πετύχει αλλά η φετινή σεζόν είναι μια καλή υπενθύμιση ότι στα ρεκόρ και στους τίτλους, σημαντικό ρόλο παίζει το μονοθέσιο που έχεις στα χέρια σου».

Πηγή: BBC