Ο Bottas βολτάρει το μονοθέσιο της Alfa Romeo στους δρόμους του Μιλάνου (video)


Απολαύστε τον Φινλανδό οδηγό να «ξυπνά» τους κατοίκους της ιταλικής πόλης και να κάνει burnouts με το μονοθέσιο!

  • 8/9/2022

H θρυλική πίστα της Μόντσα γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της και εν όψει του ιταλικού Grand Prix (9-11/9) μια σειρά από ομάδες, αλλά και εταιρίες, τιμούν την επέτειο.

Η Alfa Romeo F1 Team ORLEΝ διάλεξε έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο για να ξυπνήσει τους κατοίκους του Μιλάνου και, με αφορμή του εορτασμούς για τα 100 χρόνια της θρυλικής πίστας της Monza, αποκαλύπτει το πλήρες video από αυτή την πρωτοβουλία της, η όποια ξεσήκωσε -κυριολεκτικά- τους κατοίκους της πόλης του ιταλικού βορρά.

Είναι μια ξεχωριστή ιδέα για να τιμηθεί ένας «ναός» της ταχύτητας, αλλά και ένα από τα πλέον διάσημα σημεία που χτυπά δυνατά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Monza είναι η μοναδική πίστα που πραγματοποιείται το ιταλικό Grand Prix, εκεί όπου στις 3 Σεπτεμβρίου του 1950 η Alfa Romeo γιόρτασε την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 με τον Nino Farina και την Alfetta 158.

Το πρωινό της 24ης Ιουνίου, η Piazza Duomo, η Piazza San Babila, η Porta Nuova μαζί με άλλα κεντρικά σημεία του Μιλάνου ξαφνιάστηκαν από την παρουσία ενός μονοθεσίου της Formula 1, με οδηγό τον Valtteri Bottas, που αναστάτωσαν την πόλη με το πέρασμα τους.

Από αυτό το ασυνήθιστο «δρομολόγιο» δεν θα μπορούσε να λείψει και μια στάση στο Portello, την περιοχή όπου το 1910 δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα παραγωγής της Alfa Romeo.

Η σύνδεση της Alfa Romeo με το Μιλάνο και την Monza είναι άρρηκτες και τονίζουν την παράδοση της ιταλικής μάρκας με τους αγώνες και το πάθος για την αυτοκίνηση, στοιχεία που σίγουρα θα έκαναν τους κατοίκους της πόλης να… συγχωρέσουν τον Bottas και την αγαπημένη τους μάρκα για το «βίαιο» πρωινό ξύπνημα που τους επιφύλαξαν.

Απολαύστε το πλήρες video ΕΔΩ: