O Fernando Alonso καλύπτει το κενό στην Aston Martin!


Σε μία κίνηση-σοκ, ο Fernando Alonso υπέγραψε με την Aston Martin για να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Sebastian Vettel.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/8/2022

Με μία ανακοίνωση που έπιασε εξ απίνης άπαντες, η Aston Martin έκανε γνωστή τη συμφωνία της με τον Fernando Alonso, αρχής γενομένης από το 2023, για να αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel που αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Αυτό αφήνει κενό στην ομάδα της Alpine, που ως τώρα φαίνεται ότι θα καλύψει ο πρωταθλητής της F2 από το 2021, και οδηγός της ακαδημίας της, Oscar Piastri.

Ο Alonso, που έγινε 41 ετών την περασμένη Παρασκευή, θα υπογράψει «πολυετές συμβόλαιο» με την ομάδα του Silverstone, χωρίς να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Αυτή η ομάδα της Aston Martin χρησιμοποιεί την ενέργειά της για να κερδίσει, και ως εκ τούτου είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στη Formula 1 σήμερα. Γνωρίζω τον Lawrence και τον Lance πολλά χρόνια και είναι πολύ προφανές ότι έχουν τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχουν στη Formula 1.

«Έχω δει πώς η ομάδα προσελκύει συστηματικά σπουδαίους ανθρώπους με νικητήρια νοοτροπία και έχω συνειδητοποιήσει την τεράστια δέσμευση για νέες εγκαταστάσεις και πόρους στο Silverstone. Κανείς στη Formula 1 σήμερα δεν επιδεικνύει μεγαλύτερο όραμα και απόλυτη δέσμευση για τη νίκη, και αυτό την κάνει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για μένα.

«Εξακολουθώ να έχω τη δίψα και τη φιλοδοξία να αγωνιστώ για να είμαι στο μέτωπο και θέλω να γίνω μέρος ενός οργανισμού που έχει δεσμευτεί να μάθει, να εξελιχθεί και να πετύχει. Όλοι εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν για να φτάσουμε στο μέτωπο και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εργαστούμε μαζί για να βρούμε απόδοση.

«Το πάθος και η επιθυμία που έχω δει με πείθουν να διατηρήσω την απόλαυση και τη δέσμευσή μου στο άθλημα. Σκοπεύω να κερδίσω ξανά σε αυτό το άθλημα και ως εκ τούτου πρέπει να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που μου το επιτρέπουν».