Ο Hamilton δεν θα έστριβε στην Copse, πιστεύει η Red Bull


Η Red Bull έχει συλλέξει τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Lewis Hamilton δεν θα μπορούσε να στρίψει κανονικά στην Copse, αν δεν είχε την επαφή με τον Max Verstappen στο Βρετανικό GP.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/7/2021

Το συμβάν ανάμεσα σε Lewis Hamilton και Max Verstappen στον πρώτο γύρο του Βρετανικού Grand Prix, συνεχίζει μέρες μετά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας της Formula 1.

Με τη Red Bull να μην είναι ικανοποιημένη με την απόφαση των αγωνοδικών να αποδώσουν 10 δευτερόλεπτα ποινής στον οδηγό της Mercedes, όλα δείχνουν πως το ζήτημα μπορεί να φτάσει να επανεξεταστεί από τη FIA.

Πηγές του Car and Driver Ελλάδας και του γράφοντος αναφέρουν πως η Red Bull έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν πως ο Lewis Hamilton δεν θα μπορούσε να στρίψει στην Copse, όπου κι έλαβε χώρα το συμβάν, αν δεν είχε επαφή με τον Verstappen.

Συγκεκριμένα, οι Αυστριακοί είναι σε θέση να εξηγήσουν πόσο νωρίς θα έπρεπε να αφήσει το γκάζι και θα έπρεπε να είχε φρενάρει, αλλά με τι πίεση θα έπρεπε να είχε πατήσει το πεντάλ του φρένου, ώστε να έχει ελπίδα να στρίψει κανονικά, χωρίς να βγει εκτός, στην επίμαχη στροφή.

Η Red Bull θέλει να ζητήσει επανεξέταση, και τελικά αυστηροποίηση της ποινής που επιβλήθηκε στον 7κις πρωταθλητή, και πιστεύει πως με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της από το GPS και την τηλεμετρία, θα μπορέσει να πείσει το δικαστήριο.

Άγνωστο παραμένει πώς θα κινηθούν οι Αυστριακοί, οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να αφήσουν το ζήτημα ως έχει.