Ο Sainz εγκλωβίστηκε στο μονοθέσιό του μετά τον αγώνα στο Μεξικό! (vid)


Στη Ferrari μάλλον θέλουν να ξεχάσουν το ταχύτερο δυνατόν όσα συνέβησαν στην πίστα του Μεξικού το περασμένο τριήμερο. 

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Pirelli
  • 1/11/2022

Η πέμπτη και η έκτη θέση που κατέλαβαν οι Carlos Sainz και Charles Leclerc ήταν ίσως το χειρότερο αποτέλεσμα της σεζόν για την ιταλική ομάδα, όχι μόνο για την τελική θέση των δύο οδηγών, αλλά μάλλον για την τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο F1-75 και του νικητή του αγώνα, Max Verstappen.

Μετά τον αγώνα, ωστόσο, μακριά από τις κάμερες, ένα ακόμη πρόβλημα προέκυψε στη Ferrari. Αυτή τη φορά δεν αφορούσε την απόδοση του μονοθεσίου, αλλά ένα θέμα ασφάλειας. Μάλιστα, η κάμερα στο μονοθέσιο του Carlos Sainz ανέδειξε τη μεγάλη δυσκολία του Ισπανού να βγει από το μονοθέσιο.

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε τόσο στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών όσο και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Sainz παρέμεινε στο μονοθέσιο για αρκετή ώρα προσπαθώντας να… απελευθερωθεί, δίχως επιτυχία. Εντέλει, κάποια μέλη της ομάδας χρειάστηκε να επέμβουν για να αφαιρέσουν το headrest και να… απεγκλωβίσουν τον Sainz. Τα βίντεο του Ferrarista έγιναν viral στο διαδίκτυο, προκαλώντας συζητήσεις.

Λογικό, καθώς κάποιοι αναρωτήθηκαν τί θα μπορούσε να είχε συμβεί αν είχε αντιμετωπίσει ο Ισπανός ανάλογο πρόβλημα στην Αυστρία, όπου ο κινητήρας της Ferrari έπιασε φωτιά που τύλιξε το μονοθέσιο.