Ο Valtteri Bottas παρέλαβε τη νέα του Alfa Romeo - Συλλεκτικό μοντέλο με δύναμη 540 PS (photos)


Ο οδηγός της Formula 1 διάλεξε, αναμενόμενα, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκεύασε ποτέ η Alfa Romeo. 

  • 13/3/2023

Η ομάδα της Alfa Romeo υποδέχθηκε τον οδηγό της Formula 1, Valtteri Bottas, στην έκθεση Stellantis & You στο Τορίνο, ώστε να του παραδώσει την Alfa Romeo Giulia GTAm χρώματος Alfa Romeo Red που απέκτησε.

Με την αγορά μιας από τις πεντακόσιες Giulia GTA, του πιο ισχυρού αυτοκινήτου παραγωγής που κατασκεύασε ποτέ η μάρκα, ο Valtteri Bottas γίνεται ένα πλήρες μέλος της μεγάλης οικογένειας των φίλων της Alfa Romeo.

Όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alfa Romeo έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν την παράδοση του αυτοκινήτου στον οδηγό της Formula 1, ενώ στη συνέχεια τον υποδέχτηκαν στη βάση της μάρκας που συστεγάζεται με το Centro Stile Alfa Romeo. Όλοι γιόρτασαν μια στιγμή που δεν αποτελεί απλά την παράδοση ενός αυτοκινήτου, αλλά την πραγμάτωση της επιθυμίας ενός λάτρη της οδήγησης να αποκτήσει ένα θρυλικό αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Bottas είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της Alfa Romeo για μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στις οποίες έχει προσωπική εμπλοκή ο οδηγός της Formula 1.

«Είμαι ξεκάθαρα φίλους του αυτοκινήτου γενικότερα. Όμως αγαπώ την Alfa Romeo. Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τη μάρκα και τώρα να γίνομαι και πελάτης της, αποκτώντας μία από τις πεντακόσιες Giulia GTA» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Valtteri Bottas.

Η σύγχρονη Giulia GTA είναι ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio. Χάρη στην εκτενή χρήση ελαφρών υλικών, η Giulia GTA έχει μειωμένο βάρος έως και 100 κιλά σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio, ενώ εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα του μοντέλου, τον bi-Turbo V6 χωρητικότητας 2,9 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 540 ίππους με ειδική ισχύ 187 ίππων/λίτρο.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo βελτίωσαν την αεροδυναμική απόδοση και το κράτημα του μοντέλου, αλλά κυρίως μείωσαν το βάρος, στοιχείο που χαρακτήριζε και τη Giulia GTA του 1965. Για την επίτευξη αυτών των στόχων έγινε εκτενής εφαρμογή συνθετικών υλικών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν λύσεις στο κομμάτι της αεροδυναμικής και των μηχανικών μερών που εξελίχθηκαν μέσω της Formula 1 σε συνεργασία με την Sauber Engineering.