Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα λείψει o Kimi Raikkonen απ' τη Formula 1 (videos)


Πέραν της αδιαμφισβήτητης οδηγικής ικανότητας, ο Φινλανδός πιλότος κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της Formula 1 και με την πληθωρική του προσωπικότητα. Δείτε τα video με τις "ξεχωριστές" στιγμές του.

  • 16/1/2022

Πολλά είναι τα επίθετα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο Kimi Raikkonen. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι κατά την πορεία του στην Formula 1 δημιούργησε τον δικό του μύθο μέσα από ξεχωριστές αγωνιστικές στιγμές. Έναν μύθο που συμπληρώθηκε απ’ την ξεχωριστή προσωπικότητα η οποία θα μας λείψει για πολλούς περισσότερους απ' τους πέντε λόγους που αναφέρονται παρακάτω.

Ο τρόπος που έβλεπε την Formula 1

H προσέγγιση του στο άθλημα ήταν ξεκάθαρη. Το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν να μπαίνει στο μονοθέσιο και κάνει αυτό που αγαπά. Να το φτάνει στα όρια και να κερδίζει. Τα mindgames δεν τον απασχόλησαν ποτέ και έμεινε σταθερά όλα τα χρόνια προσηλωμένος στον στόχο του, μιλώντας -κατά κύριο λόγο- με την οδήγησή του.

H απέχθεια για τα media και τις δημόσιες σχέσεις

Η σημερινή εποχή απαιτεί απ’ τους πιλότους να είναι το ίδιο καλά προετοιμασμένοι τόσο για τον αγώνα όσο και για την παρουσία τους μπροστά από τα μικρόφωνα. Πριν την εκκίνηση γίνονται συσκέψεις και "εκπαιδεύονται" για τον τρόπο που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο Raikonnen μισούσε τη διαδικασία και την επαφή με τα media κάτι το οποίο είχε κάνει σαφές αμέτρητες φορές. Μία από αυτές ήταν όταν κλήθηκε να συμμετέχει σε ένα από τα επεισόδια του Grill the Grid.

Παράλληλα υπήρξαν φορές που προτιμούσε να λέει τα απολύτως απαραίτητα, εμπλουτισμένα με μια μικρή δόση τρολαρίσματος.

Οι επικοινωνίες στον ασύρματο

Οι περιπτώσεις με του απίστευτους διαλόγους κατά την επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι πολλές. Ο Kimi μπορούσε με τον ίδιο τρόπο που εντυπωσίαζε με την οδήγησή του, να προκαλεί θαυμασμό και με τις αυθόρμητες αντιδράσεις του στον ασύρματο.. Όπως συνέβη για παράδειγμα το 2017 στο Μπακού όπου ενώ βρισκόταν στα pits φώναζε στους μηχανικούς της Ferrari να του φέρουν τα γάντια και το τιμόνι…

H… περίεργη αίσθηση του χιούμορ

Είναι από τους ελάχιστους (αν όχι ο μοναδικός) οδηγός που έχει προσφέρει τόσες πολλές στιγμές γέλιου με τις αυθόρμητες αντιδράσεις του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την παρουσία του στο gala τη FIA το 2018 όταν ανέβηκε στη σκηνή έχοντας «τσούξει» μερικά ποτηράκια;

Ξεχωριστή ήταν επίσης και η αντίδρασή του όταν κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογράφο το 2006, στο Grand Prix της Βραζιλίας, για το λόγο που απουσίαζε από την βράβευση του Μίκαελ Σουμάχερ. Να σημειώσουμε πως η παρακάτω απάντηση δόθηκε σε live μετάδοση.

Πήγε το όρο «cool» σε άλλο επίπεδο

Και σε αυτή την περίπτωση τα περιστατικά που δείχνουν πόσο… χαλαρός ήταν υπήρξαν πολλά. Μία από τις τρελές ιστορίες που τον συνοδεύουν συνέβη στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1 όπου τον πήρε ο ύπνος πριν τον αγώνα! Όταν τα μέλη της ομάδας τον πήραν τηλέφωνο για να τον ξυπνήσουν, αντί να σηκωθεί πανικόβλητος ζήτησε να τον αφήσουν να κοιμηθεί λίγο ακόμα. Από εκεί και πέρα ποιος μπορεί να ξεχάσει τον… μοναδικό τρόπο με τον οποίο ζέσταινε τα ελαστικά του;

Ή την αντίδρασή του όταν το 2006 κατέρρευσε  ο κινητήρας του στο Μονακό. Στη συνέχεια βγήκε από το μονοθέσιο, περπάτησε μέχρι το σκάφος του, έβγαλε τη φόρμα και συνέχισε να παρακολουθεί τον αγώνα από εκεί.