Παράπονα από τον Norris για το μονοθέσιο της McLaren παρά τις αναβαθμίσεις


Ο Lando Norris έχει ακόμα αρκετά παράπονα από τη McLaren, παρά τη βελτίωση της απόδοσης στους τελευταίους αγώνες πριν το καλοκαίρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 14/8/2023

Η McLaren κατάφερε να βελτιωθεί σημαντικά, με τις αναβαθμίσεις στην MCL60 να «ξεκλειδώνουν» απόδοση και χρόνο, μετά το Αυστριακό GP και μέχρι και το φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν, στο Βέλγιο.

Ακόμα κι έτσι, ο Lando Norris βρίσκει πως το μονοθέσιο ζητά πράγματα από τον ίδιο τα οποία δεν θέλει να δώσει, καθώς πρέπει να οδηγεί αφύσικα για τα γούστα του.

«Δε μου αρέσει έτσι το μονοθέσιο, και το ίδιο λέει κι ο Oscar,» δήλωσε σχετικά. «Το ίδιο γινόταν και πέρυσι με τον Daniel [Ricciardo], κάναμε παρόμοια σχόλια, κάθε μέρα, κάθε Σ/Κ.

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Πρέπει να το οδηγείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά δεν μ'αρέσει να οδηγώ έτσι.

«Δε μ'αρέσει το πώς πρέπει να οδηγώ το αυτοκίνητο τώρα. Νιώθω πως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις δυνατότητές μου στο έπακρο.

«Θέλω να μπορώ να διατηρώ υψηλή ταχύτητα και να παίρνω τις στροφές σε σχήμα 'U' - κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω τώρα. Πρέπει να τις παίρνω σε σχήμα 'V', και δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Δε μ'αρέσει.»

Ωστόσο, ο Βρετανός οδηγός είχε να αναφέρει αναλυτικά και τα θετικά του μονοθέσιου, με μία... ανατροπή:

«Θέλει να πηγαίνει μόνο ευθεία, και ακόμα κι εκεί δεν είναι πολύ γρήγορο!

«Αλλά είμαστε καλοί στα φρένα, κάτι που μας κάνει γρήγορους στις βροχές κατά περίσταση. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε γενικά γρήγοροι στη βροχή, είμαστε γρήγοροι όταν το φρενάρισμα είναι έντονο, όπως στο Μονακό. 

«Τότε είμαστε ταχύτεροι, αλλά δεν είμαστε και γρήγοροι στις στροφές στο βρεγμένο. Οπότε, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μας κάνουν ανταγωνιστικούς.

«Το θέμα όμως είναι να μπορούμε να εξερευνήσουμε διαφορετικές γραμμές, και να οδηγήσουμε με διαφορετικούς τρόπους. Αν αλλάξει ο άνεμος, αν αλλάξουν οι συνθήκες, με διαφορετικά επίπεδα καυσίμου, φθοράς ελαστικών, το πώς οδηγούμε το μονοθέσιο δεν αλλάζει.»