Πότε κατάλαβε ο Leclerc ότι θα ήταν δύσκολη χρονιά για τη Ferrari


Για τον Charles Leclerc, η συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας για τη φετινή σεζόν της Ferrari ήρθε αρκετά νωρίς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 14/8/2023

Η φετινή χρονιά για τη Ferrari είναι αρκετά πιο δύσκολη από αυτό που περίμεναν στο Μαρανέλο, με την SF-23 να δυσκολεύεται με τα ελαστικά και το ύψος, καθώς πρέπει να τρέχει ψηλά με αποτέλεσμα να χάνει σε επίπεδο αεροδυναμικής.

Αυτές οι δυσκολίες, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστικότητα των Mercedes, Aston Martin και McLaren, και φυσικά την παντοδυναμία της Red Bull, έχουν αφήσει τη Ferrari στην 4η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με μόλις δύο βάθρα στο ενεργητικό της.

Μιλώντας στην ιταλική έκδοση του Motorsport.com, ο Charles Leclerc αποκάλυψε πότε κατάλαβε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ομάδα του:

«Ήδη από τον πρώτο αγώνα, στο Μπαχρέιν, καταλάβαμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση, και μετά τον δεύτερο αγώνα είχαμε μία σαφή εικόνα της κατάστασης.

«Πρέπει απλά να το δεχτείς, και θεωρώ πως αυτό έκανα. Ήταν σαν να ζω ξανά το 2020, γιατί και πάλι καταλάβαμε από νωρίς ότι δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Είναι δύσκολες στιγμές αυτές, και εκείνο που μετράει τότε είναι να καταλάβεις προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς, γιατί είναι εύκολο να χάσεις τον δρόμο σου.

«Όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση δεν υπάρχει ποτέ ένας και μοναδικός λόγος, πιστεύω πως είναι πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν στον λάθος δρόμο. Πρέπει να τους εντοπίσεις και να τους αντιμετωπίσεις έναν προς έναν.

«Έχω καλύτερο αίσθημα σε σχέση με το 2020, είμαι πεπεισμένος ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς θα βελτιωθούν κι οι αντίπαλοί μας, οπότε δεν είναι εύκολο να επανέλθουμε, αλλά στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή το συντομότερο δυνατό.»

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν αρχίσει ακόμα:

«Πάντα αγαπούσα τη Ferrari, και πάντα ήταν το όνειρό μου να βρεθώ εδώ που βρίσκομαι τώρα. Είναι σαφές πως στην ομάδα κανείς δεν είναι χαρούμενος με το πώς έχει η κατάσταση, αλλά νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι διαπραγματεύεις, πέρα από μερικά αστεία εδώ κι εκεί.»