Το απόλυτο fail στην ταινία του Brad Pitt για την F1 - Δεν αλλάζουν ελαστικά στα pit stop (video)


Η ομάδα του Brad Pitt θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά στα pit stop αν θέλει να «κερδίσει» τους αντιπάλους της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: F1 Troll - X
  • 7/9/2023

Είναι γνωστό ότι ο Brad Pitt έχει μία νέα ταινία στα σκαριά, που αφορά τον μαγευτικό κόσμο της Formula 1. Η ομάδα του, APXGP, δείχνει να προσπαθεί να εναρμονιστεί με τους ρυθμούς των Grand Prix, όμως η προσπάθεια αυτή δεν έχει... καρποφορήσει, τουλάχιστον σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Παρόλο που η ομάδα έχει το δικό της γκαράζ, τους δικούς της μηχανικούς και αληθινά μονοθέσια που μάλιστα έχουν ήδη βρεθεί στην πίστα μαζί με τα κανονικά μονοθέσια των ομάδων της F1, η διαδικασία των pit stop χρειάζεται ακόμα βελτίωση.

Ο χρήστης F1 Troll στο X -πρώην Twitter- δημοσίευσε ένα video που δείχνει την ομάδα να κάνει ένα pit stop, όμως δεν πηγαίνουν όλα όπως θα περίμενε κανείς. Το μονοθέσιο καταφτάνει στο pit box, σταματά στα ενδεδειγμένα σημεία μπροστά από το γκαράζ, και το αναμενόμενο είναι ότι οι μηχανικοί θα άλλαζαν τα ελαστικά, πριν το μονοθέσιο επιστρέψει στην πίστα για περισσότερες δοκιμές.

Αντί όμως να αλλάξουν τα ελαστικά, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τα αερόκλειδα χωρίς λόγο, χωρίς εκείνα να αγγίζουν καν τους τροχούς, με το φρέσκο σετ ελαστικών να περνά από χέρι σε χέρι, χωρίς να «κουμπώνει» ποτέ πάνω στο όχημα.

Το στιγμιότυπο προκαλεί γέλιο σε όποιον διαθέτει βασικές γνώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως πίσω από αυτό κρύβεται μια πολύ καλή εξήγηση. Είναι πολύ πιθανό εκείνη την ώρα ο σκηνοθέτης να κάνει σε κάποιο κοντινό των ελαστικών, ή στους μηχανικούς που τα μεταφέρουν. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στην τηλεόραση υπάρχει μόνο ότι φαίνεται στο πλάνο.  

Πάντως, το pit crew φαίνεται ότι απαρτίζεται από αρκετά έμπειρα μέλη και το πιθανότερο είναι ότι το budget της Apple TV, η οποία βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να έχουν προσληφθεί μηχανικοί με πραγματική εμπειρία στον τομέα, κι όχι ηθοποιοί που δεν έχουν ξαναπιάσει αερόκλειδο στη ζωή τους.