2019 FORMULA 1 PREVIEW: Οι ομάδες και οι οδηγοί για τη νέα σεζόν!


Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία για το πρωτάθλημα του 2019 οι περισσότερες ομάδες έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, παρουσιάζοντας μονοθέσια και οδηγούς. Αναλυτικά, οι ομάδες και οι οδηγοί!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/2/2019

Το 2019 είναι ένα έτος-ορόσημο για τη Formula 1, καθώς στις 14 Απριλίου, επί κινεζικού εδάφους, θα διεξαχθεί ο χιλιοστός αγώνες στην ιστορία του σπορ. Σε μια σεζόν σημαντικών αλλαγών με στόχο τη βελτίωση του θεάματος… Λίγες μέρες πρι το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς, υπάρχουν ομάδες που κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Ας δούμε τι έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής...

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019

MERCEDES AMG PETRONAS MOTORSPORT

Με «όπλα» την αξιοπιστία των κινητήρων, το εξαιρετικό μονοθέσιο και τον Lewis Hamilton, η Mercedes δηλώνει πανέτοιμη να ανταποκριθεί σε ακόμα μία πρόκληση, καθώς τα ανασχεδιασμένα μονοθέσια σίγουρα αναμένεται να δημιουργήσουν νέες ισορροπίες στο grid. Υπό την καθοδήγηση του Toto Wolff, ο Lewis Hamilton και ο Valtteri Bottas θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της διατήρησης των σκήπτρων. 

Οδηγοί

44. Lewis Hamilton                                                           77. Valtteri Bottas

SCUDERIA FERRARI MISSION WINNOW

Και ξαφνικά προέκυψε… Mattia Binotto. Ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη εξέλιξη των μονοθεσίων των τελευταίων ετών για τη Ferrari αντικατέστησε τον Maurizio Arrivabene. Ο Charles Leclerc αντικατέστησε τον Kimi Raikkonen και πλέον οι ισορροπίες διαφοροποιούνται, καθώς ο Μονεγάσκος δεν είναι τόσο συγκαταβατικός όσο ο Φινλανδός. Θα καταφέρει να υπάρξει χημεία με τον Sebastian Vettel, ο οποίος έπειτα από τέσσερα «στείρα» χρόνια «καίγεται» για έναν τίτλο; 

Οδηγοί

5. Sebastian Vettel                                                   16. Charles Leclerc

ASTON MARTIN RED BULL RACING

Οι Ιάπωνες της Honda υπόσχονται πολλά, όμως στην πράξη θα φανεί εάν η ενθαρρυντική περυσινή εικόνα της Toro Rosso θα μεταλαμπαδευτεί φέτος στην Red Bull. Συν τοις άλλοις υπάρχει και το ζήτημα της γρήγορης προσαρμογής του Pierre Gasly, ο οποίος έρχεται από την Toro Rosso ως «αντί Ricciardo» για να πλαισιώσει το «next big thing» της Formula 1, τον Max Verstappen.

Οδηγοί

10. Pierre Gasly                                                      33. Max Verstappen

RENAULT F1 TEAM

H Renault φαίνεται να δημιουργεί ίσως το πιο ισορροπημένο δίδυμο στο grid, μιας και ο Nico Hulkenberg με την εμπειρία και την ταχύτητά του δείχνει ικανός να διεκδικήσει ακόμα και νίκες φέτος και δένει με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Daniel Ricciardo. 

Οδηγοί

3. Daniel Ricciardo                                             27. Niko Hulkenberg

MCLAREN F1 TEAM

Ο Carlos Sainz jr., ο οποίος πέρυσι ήταν «δανεικός» από την Red Bull στη Renault, δεν πήρε το συμβόλαιο που ήθελε από τους «ταύρους» και είπε το «ναι» στην πρόταση της McLaren, εκεί όπου θα συναντήσει τον Lando Norris, ο οποίος αντικατέστησε τον Stoffel Vandoorne. Από πλευράς κινητήρων, η McLaren θα είναι η δεύτερη ομάδα στην οποία θα δίνει μονάδες ισχύος η Renault.

Οδηγοί

4. Lando Norris                                                   55. Carlos Sainz jr.

RICH ENERGY HAAS F1 TEAM

Η Haas αποφάσισε να πορευτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το ίδιο δίδυμο οδηγών, μιας και ο Romain Grosjean και ο Kevin Magnussen δείχνουν να τα… βρίσκουν μια χαρά! Η συνεργασία με τη Ferrari στον τομέα των κινητήρων έχει προσφέρει πολλά στην αμερικανική ομάδα, η οποία φιλοδοξεί φέτος με την… ενέργεια που θα της φέρει και η «φρέσκια» συνεργασία με τον ενεργειακό ποτό «Rich Energy» να ξεπεράσει για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της στην Formula 1 τους 100 βαθμούς σε μια σεζόν. 

Οδηγοί

8. Romain Grosjean                                           20. Kevin Magnussen

ALFA ROMEO RACING

Η Alfa Romeo Racing θα συμμετάσχει φέτος στο Πρωτάθλημα χωρίς την ονομασία της Sauber. Ο Kimi Raikkonen επέστρεψε στη… βάση του, καθώς θα οδηγήσει ξανά για την ομάδα του Hinwill, με την οποία έκανε τα πρώτα βήματά του στη Formula 1 το 2001 και θα έχει teammate τον ιταλό Antonio Giovinazzi.

Οδηγοί

  7. Kimi Raikonen                                             99. Antonio Giovinazzi

RACING POINT F1 TEAM

Η Force India θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα ως «Racing Point F1 Team», με δίδυμο πιλότων που θα αποτελείται από τον Sergio Perez και τον γιο του Lawrence Stroll, Lance, ο οποίος μας συστήθηκε πριν από δύο χρόνια με την ομάδα της Williams.

Οδηγοί

11. Sergio Perez                                               18. Lance Stroll

WILLIAMS RACING

Η επιστροφή του Robert Kubica στη δράση έπειτα από οκτώ χρόνια αποχής λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στις αρχές του 2011, αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για την Williams. Εάν ο Πολωνός αντέξει στην πίεση, τότε μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ δυναμικό δίδυμο με τον προστατευόμενο της Mercedes, George Russell, ο οποίος είναι ικανός για μεγάλα πράγματα!

Οδηγοί

88. Robert Kubica                                           63. George Russell

SCUDERIA TORO ROSSO HONDA

Η επιλογή του Daniil Kvyat για τη θέση του πρώτου πιλότου αποτέλεσε μια έκπληξη, δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες ο Ρώσος είχε αποχωρήσει από την «οικογένεια» της Red Bull το 2017. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, αποτέλεσε η επιλογή του ταϊλανδού Alexander Albon.

Οδηγοί

23. Alexander Albon                                                26. Daniil Kvyat

Μείνετε συντονισμένοι για ό,τι νεώτερο...