«Ακατάλληλος για τη Ferrari o Sainz»


Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2009 ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ «ΣΚΟΥΝΤΕΡΙΑ»

  • 19/5/2020

Μπορεί να έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από την ημέρα που η Ferrari ανακοίνωση την υπογραφή συμβολαίου διετούς διάρκειας με τον Carlos Sainz jr., όμως η… σκόνη που προκάλεσε η κίνηση της «σκουντερία» να αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel με τον Ισπανό δεν έχει «καθίσει».

Ο Jenson Button είναι ο… τελευταίος, ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την επιλογή του Sainz από τη Ferrari και ξεκαθαρίζοντας πως η ιταλική ομάδα ίσως έπρεπε να είχε προχωρήσει στη λύση του Daniel Ricciardo.

«Εάν ο Mattia Binotto θεωρεί πως ο Carlos δεν θα ασκήσει πίεση στον Charles, κάνει λάθος. Είναι γεννημένος νικητής, όπως και ο πατέρας του. Θέλει να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο. Θεωρώ ότι εάν η επιλογή του έγινε με γνώμονα το καλό κλίμα εντός της ομάδας, τότε ο Binotto έκανε λάθος» τόνισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009.

Και προσέθεσε: «Πιστεύω πως ήταν αρκετά περίεργος ο χρό9νος που ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις. Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και συνήθως τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται περίπου στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση της Ferrari θα ήταν εντελώς διαφορετική εάν το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει και ο Vettel είχε τέσσερις ή πέντε νίκες».