Ακόμα ένα «χτύπημα» από τη Red Bull στη Mercedes


Φαίνεται ότι η Red Bull Racing απέκτησε άλλο ένα μεγάλο όνομα για το τμήμα των κινητήρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Owen Jones πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/8/2021

Ο Jones είναι ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους της Mercedes και έτσι η Red Bull καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στη μεγάλη αντίπαλό της.

Ο Jones δεν θα είναι ο πρώτος που θα κάνει τη μετάβαση από τη Mercedes στη Red Bull Powertrains. Οι Ben Hodgkinson, Steve Blewett, Pip Clode, Anton Mayo, Steve Brodie και Omid Mostaghimi πήραν «μεταγραφή» νωρίτερα φέτος, οπότε η ομάδα με έδρα το Milton Keynes παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Jones είναι ένα μεγάλο όνομα στη Formula 1. Έχει συνεργαστεί με τον Andy Cowell εδώ και αρκετά χρόνια, τον άνθρωπο που θεωρείται από πολλούς ως ο «ιθύνων νους» πίσω από τη σημερινή επιτυχία του κυρίαρχου κινητήρα της Mercedes από το 2014.

Ως επικεφαλής μηχανικός του τμήματος κινητήρων της Mercedes, ο Jones γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία του γερμανικού μοτέρ, οπότε θα είναι μια μεγάλη απώλεια για τον Toto Wolff και την ομάδα του.

Η συμφωνία είναι σχεδόν τελειωμένη, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.