Ακυρώθηκε το Grand Prix στην Ίμολα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (video)


Η Formula 1 μαζί με τις ιταλικές αρχές πήρε την απόφαση να ακυρώσει τον αγώνα στην Ίμολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/5/2023

Η περιοχή της Εμίλια Ρομάνια μαστίζεται από καταιγίδες που φέρνουν με τη σειρά τους καταστροφικές πλημμύρες. Αντίστοιχα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν λάβει χώρα και πριν μερικές εβδομάδες, όμως τώρα επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο τους κατοίκους των πόλεων σε Φαέντσα και Ίμολα, αλλά και τη Formula 1.

Με το Grand Prix στην ιστορική πίστα να είναι προγραμματισμένο για το προσεχές Σ/Κ (19-21 Μαΐου), προσωπικό των ομάδων και της ίδιας της F1 βρίσκονταν την Τρίτη 16/5 στο paddock, όταν πήρα την εντολή να εκκενώσουν την πίστα για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι και τώρα (Τετάρτη), η πίστα παραμένει κλειστή, ενώ κάποια μέλη του προσωπικού των ομάδων άλλαξαν ξενοδοχείο για να αποφύγουν την εφιαλτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, νωρίτερα σήμερα η Ιταλική κυβέρνηση, μαζί με τις τοπικές αρχές και την πλευρά της F1 συναντήθηκαν για να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα, και να παρθεί απόφαση για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα.

Μετά και την τοποθέτηση του αντιπρόεδρου του κυβέρνησης και Υπουργού Μεταφορών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι, που τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν ο αγώνας να αναβληθεί για να επικεντρωθεί ο κρατικός μηχανισμός στη διάσωση ανθρώπων και την αποκατάσταση ζημιών, η τελική απόφαση λήφθηκε.

Το Grand Prix δεν θα διεξαχθεί, δηλαδή ακυρώθηκε, αφού δεν υπάρχει προοπτικής αναβολής και διεξαγωγής του σε μεταγενέστερη ημερομηνία.