Ακυρώθηκε το Ρωσικό Grand Prix εν μέσω της εμπόλεμης σύρραξης με την Ουκρανία


Το Ρωσικό Grand Prix αφαιρέθηκε από το καλεντάρι της Formula 1, ως αποτέλεσμα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στα εδάφη της Ουκρανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/2/2022

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης, όλος ο αθλητικός κόσμος απάντησε με τις δικές του κυρώσεις.

Ο τελικός του Champions League μεταφέρθηκε από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι, στην Ευρωλίγκα οι Ρωσικές ομάδες είδαν τους αγώνες τους να αναβάλλονται αυτήν την εβδομάδα, ενώ στη Formula 1, η Uralkali αφαιρέθηκε από τα μονοθέσια και τα φορτηγά της Haas, ενώ οι Αμερικανοί θα εξετάσουν το ζήτημα της διακοπής της συνεργασίας τους με τη ρωσική εταιρεία την ερχόμενη εβδομάδα.

Το σπορ αποφάσισε, ως εκ τούτου, να ακυρώσει το Ρωσικό GP, μετά από συνάντηση μεταξύ της FIA, της FOM και των ομάδων.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο με όραμα να ενώσει τους ανθρώπους, να φέρει κοντά τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ και ελπίζουμε για μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης.

«Το απόγευμα της Πέμπτης η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του αθλήματος μας και το συμπέρασμα είναι, συμπεριλαμβανομένης της άποψης όλων των σχετικών φορέων, ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το Ρωσικό Grand Prix υπό τις παρούσες συνθήκες».