Αλλαγές στους κανονισμούς υπόσχεται η F1 μετά το φιάσκο του Βελγικού GP


Ο αλυτάρχης της F1, Michael Masi, τόνισε πως η FIA θα πρέπει να συζητήσει με τις 10 ομάδες και να προχωρήσει σε αλλαγές στους κανονισμούς, μετά το απογοητευτικό GP του Βελγίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/8/2021

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε με αμείωτο ρυθμό την Κυριακή στην πίστα του Σπα, οδήγησε σε μία αναμονή 3 ωρών για την έναρξη του αγώνα, που τελικά ολοκληρώθηκε μετά από μόλις 3 γύρους πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, για να δοθούν οι μισοί βαθμοί στους 10 πρώτους της κατάταξης.

Η όλη κατάσταση, και ιδιαίτερα η διαχείριση από τη μεριά της FIA, οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από τις ίδιες τις ομάδες και τους οδηγούς, με μερικούς εξ αυτών, όπως ο Fernando Alonso, να απορούν με την απόδοση βαθμών μετά από ένα τέτοιο GP.

Ο επικεφαλής των αγωνοδικών, Michael Masi, μιλώντας στο RaceFans.net ανέφερε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο για την καλύτερη προετοιμασία ενώπιον τόσο ιδιαίτερων συνθηκών:

«Πιστεύω πως μετά από αυτό το Σ/Κ, κι ενόψει των συζητήσεων μας για τη νέα χρονιά, θα πρέπει να δούμε πολλά πράγματα και να καταλάβουμε τι θέλει ο καθένας.

«Είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που η FIA συνεργάζεται με τις ομάδες για να βελτιώσει τους κανονισμούς. Και για αυτόν τον λόγο θα δούμε όλα τα πιθανά σενάρια και αν δούμε τι σκέφτεται ο καθένας.»