Αλλαγή κινητήρα για τον Verstappen


Ο Max Verstappen πρέπει, τελικά, να αλλάξει κινητήρα. Φαινόταν ότι θα συνέχιζε με τον κινητήρα από το Silverstone, αλλά αυτό αποδεικνύεται ότι δεν είναι εφικτό. 

 
  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/8/2021

Μετά από μια ήσυχη Παρασκευή, φάνηκε ότι ο κινητήρας του Silverstone τα πήγαινε μια χαρά. Ωστόσο, δεν ήταν σε πλήρη ισχύ. Χθες, όμως, κατά τη διάρκεια των τρίτων ελεύθερων και των κατατακτήριων δοκιμών, το έκανε. Η διαφορά με τη Mercedes παρέμεινε και έτσι ο κινητήρας προφανώς δεν λειτούργησε σωστά. Το πλεονέκτημα λοιπόν είναι ότι ο Verstappen δεν θα έχει ποινή στο grid για αυτή την αλλαγή.

Σύμφωνα με τη Honda φαίνεται να είναι απότοκο της σύγκρουσης στο Silverstone, αλλά ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμα σίγουρος. Για αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνει δοκιμή του κινητήρα.

Ο Ολλανδός θα πρέπει να οδηγήσει αρκετούς αγώνες με την ίδια μονάδα ισχύος και αυτό φαίνεται να είναι μη ρεαλιστικό. Φαίνεται ότι ο Ολλανδός θα πρέπει να κάνει οδηγική υπέρβαση για να αποφύγει την ποινή χρησιμοποίησης επιπρόσθετου κινητήρα. Το ερώτημα είναι πότε θα την πάρει αυτή την ποινή, εάν τελικά την πάρει..