Alonso: Αυτό είναι το εντυπωσιακό ρεκόρ που ετοιμάζεται να σπάσει στο Μπακού


O Fernando Alonso βρίσκεται ένα βήμα πριν σπάσει το τεράστιο ρεκόρ του Michael Schumacher ενώ στη συνέχεια έχει "λοκάρει" ακόμα ένα του Kimi Raikkonen. 

  • KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/6/2022

Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει ο Fernando Alonso με τη συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων ένα εντυπωσιακό ρεκόρ που μέχρι πρότινος είχε την υπογραφή του τεράστιου Michael Schumacher.

Πιο συγκεκριμένα ο Ισπανός θα γίνει ο πιλότος με τη μεγαλύτερη χρονικά καριέρα στη Formula 1 έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια, 3 μήνες και 8 ημέρες από τη στιγμή που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Από την άλλη τo ρεκόρ του Schumacher ήταν 21 χρόνια και τρεις μήνες ακριβώς.

To ντεμπούτο του Alonso ήρθε το 2001 με τη Minardi και έκτοτε πανηγύρισε 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 32 νίκες, 98 podiums και 22 pole positions. Μάλιστα μπροστά του βρίσκεται ακόμα ένα ρεκόρ που μπορεί να σπάσει, οι 349 εκκινήσεις του Κimi Raikkonen με τον Ισπανό να μετράει ήδη 340 και να πλησιάζει επικίνδυνα.

Πλέον τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι για πόσο καιρό ακόμα θα σπάει ρεκόρ ο Alonso και πόσο θα δυσκολεύσει τον επόμενο οδηγό που θα προσπαθήσει να τον πλησιάσει.

Τον περασμένο Μάρτιο σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους αναφορικά με το μέλλον του στη Formula 1, ο Ισπανός απάντησε: «Νομίζω ότι θα με βλέπετε εδώ τριγύρω για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Σίγουρα δεν θα οδηγώ για πάντα αλλά ακόμα έχω πράγματα να δώσω. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω πολύ την παρουσία μου στην Formula 1».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως και οι τρεις πιλότοι που αναφέρθηκαν παραπάνω είχαν κάνει ένα «διάλειμμα» στην καριέρα τους στην Formula 1. Ο Raikkonen σταμάτησε το 2009 για να τρέξει για δύο σεζόν στο WRC, ο Schumacher αποσύρθηκε το 2006 επιστρέφοντας το 2010 για τη Mercedes ενώ ο Alonso έφυγε το 2019 και γύρισε το 2021.