Alonso για το ντεμπούτο του με την Aston Martin: «Είμαι πάνω από 100% ευχαριστημένος»


Χαμογελαστός και αισιόδοξος για το νέο του ξεκίνημα με την Aston Martin ο Fernando Alonso, μετά τα πρώτα του χιλιόμετρα ως οδηγός της ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN/TWITTER
  • 22/11/2022

Ο Fernando Alonso οδήγησε για την Aston Martin στο τεστ της Pirelli, όντας για πρώτη φορά στα πράσινα της ομάδας του Silverstone.

Σημείωσε χρόνο 1:26.312 και 97 γύρους, και είχε τα καλύτερα να πει για την αρχής της νέας σελίδας στην καριέρα του.

«Αυτό το μονοθέσιο απέχει πολύ από αυτό με το οποίο θα αγωνιστούμε του χρόνου,» είπε ο Ισπανός.

«Δε χρειάζεται να το συνηθίσω ή κάτι παρόμοιο, το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς δε θα είναι η συνέχεια του φετινού.

«Φυσικά η ομάδα είχε ένα πολύ καλό τριήμερο εδώ. Ο Sebastian ξεκινήσε τον αγώνα μπροστά μου, οπότε δεν πιστεύω ότι υπήρξε μεγάλη διαφορά μεταξύ της Aston Martin και της Alpine αυτό το τριήμερο.

«Ένιωσα το ίδιο, ένιωσα ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Και οι δύο Aston Martin τερμάτισαν μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα, οπότε πρόκειται για ένα καλό μονοθέσιο ούτως ή άλλως.

Όταν ερωτήθη εάν είναι το ίδιο αισιόδοξος τώρα, όσο ήταν πριν τις δοκιμές, ο Alonso απάντησε: «Όχι, είμαι πολύ πιο αισιόδοξος τώρα.»

«Όταν υπέγραψα με την Aston Martin, ήμουν 90% χαρούμενος. Όταν ξεκίνησαν να βελτιώνονται και ολοκλήρωσαν τη σεζόν σε μία πολύ καλή θέση, ήμουν 100% ευχαριστημένος. Σήμερα το πρωί, πριν τις δοκιμές, ήμουν στο 100%, και τώρα είμαι ακόμα πιο πάνω από αυτό.»