Alonso: Μετά το 2007, ο κόσμος πήρε το λάθος μήνυμα για μένα


Ο Fernando Alonso πιστεύει πως το κοινό έλαβε το λάθος μήνυμα για τον ίδιο μετά την περίεργη σεζόν στη McLaren το 2007.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/1/2022

Ο Fernando Alonso επέστρεψε στη Formula 1 πέρυσι, μετά από δύο χρόνια αποχής, για λογαριασμό της Alpine.

Όταν ρωτήθηκε γιατί φαίνεται να περνά καλύτερα στην ομάδα του Enstone σε σχέση με τα κατοπινά χρόνια στη McLaren, ο ίδιος «ξεσπάθωσε»:

«Μάλλον διαφωνώ με αυτό γιατί όταν πήγα στη Ferrari, είχα ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις από εσάς.

«Θυμάμαι πως απαντούσα σε ερωτήσεις που έλεγαν 'γιατί νιώθεις τόσο χαρούμενος τώρα; Το να είσαι σε μια ιταλική ομάδα ενώ είσαι Ισπανός ταιριάζει καλύτερα και νιώθεις χαρούμενος;'

«Κι έλεγα, ναι, ίσως είναι γι' αυτό και τώρα έχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Έχουμε το ίδιο λατινικό ταπεραμέντο, οπότε ίσως αυτός είναι ο λόγος που είμαι χαρούμενος.

«Μετά επέστρεψα στη McLaren το 2015 και ήταν τα ίδια σχόλια, 'γιατί είσαι τόσο χαρούμενος τώρα, γιατί στη Ferrari ένιωθες λίγο πεσμένος τα τελευταία δύο χρόνια και απογοητευμένος'.

«Έπειτα, όταν ήμουν στο WEC ή στο Indy, ρωτούσαν 'γιατί είσαι τόσο χαλαρός τώρα, στη Formula 1 φαίνεσαι απογοητευμένος', κ.λπ., και τώρα, είναι το ίδιο σχόλιο.

«Από όταν βρέθηκα το 2007 με τον Hamilton σε μία βρετανική ομάδα, σε ένα βρετανικό περιβάλλον, όλο αυτό έδωσε το λάθος μήνυμα στον κόσμο. Έκτοτε, κάθε φορά ο κόσμος είναι έκπληκτος με το πόσο χαρούμενος νιώθω κι είμαι.»

Πηγή: GPfans.com