Alonso: «Να είμαστε εκεί όταν η Red Bull κάνει λάθος»


Ο Fernando Alonso καλεί την Aston Martin να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε στραβοπάτημα της Red Bull, καθώς στοχεύει στην πρώτη νίκη της ιστορίας της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/5/2023

Ο Fernando Alonso έχει τερματίσει στο βάθρο στους 4 από τους 5 πρώτους αγώνες της σεζόν, με 75 βαθμούς και την 3η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Η ταχύτητα της Red Bull, όμως, δεν επιτρέπει στον ίδιο και την Aston Martin να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη, όσο και τα δύο μονοθέσια της αυστριακής ομάδας βρίσκονται στον αγώνα.

Αυτό φάνηκε και στο Μαϊάμι, όπου το γυρολόγιο των Verstappen-Perez ήταν σταθερά ταχύτερο εκείνου του Alonso κατά 0,8-1 δευτερόλεπτο σε όλη τη διάρκεια του GP.

Ο Ισπανός, λοιπόν, καλεί την ομάδα του να είναι έτοιμη να αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα της δοθεί για τη 2η θέση ή ακόμα και τη νίκη στο μέλλον:

«Προφανώς θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να έρθουμε 2οι και να έχουμε και την ευκαιρία για νίκη.

«Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί η Red Bull είναι καλύτερη. Είναι πιο δυνατοί, ταχύτεροι κι η αξιοπιστία τους είναι εξαιρετική, τερματίζουν και με τα δύο μονοθέσια σε κάθε αγώνα.

«Αλλά αν υπάρξει έστω και μία ευκαιρία, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε εκεί να την εκμεταλλευτούμε, να μην κάνουμε κανένα λάθος.»