«Αν είναι να το κάνεις, καν’ το όπως ο Senna»


Ο 78άχρονος πρώην μάνατζερ του Michael Schumacher αποκαλύπτει μια από τις πιο «μαύρες» στιγμές στη ζωή του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή

  • 18/6/2020

Ο Willy Weber ήταν για πολλά χρόνια ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στην καριέρα του Michael Schumacher. Ήταν αυτός που τον «έβαλε» στη Formula 1 με την Jordan, που εξασφάλισε τη συνέχιση της καριέρας του μέσω της άμεσης μεταγραφής του στην Benetton και που φυσικά διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Schumi να πάει στη Ferrari το 1996.

Οι συνεντεύξεις του μόνον συχνές δεν είναι. Ειδικά οι… αποκαλυπτικές. Αυτή τη φορά, όμως, ο Weber είχε… κέφια. Και αποκάλυψε το παρασκήνιο μίας από τις στιγμές που χαρακτήρισαν αρνητικά την καριέρα του Γερμανού.

Ο λόγος για την εσκεμμένη σύγκρουση με τον Jacques Villeneuve στο γκραν πρι της Χερέθ το 1997, από την οποία μοναδικός χαμένος βγήκε ο Γερμανός, καθώς εγκατέλειψε, την ώρα που ο Καναδός όχι μόνο συνέχισε, αλλά στο τέλος κατέκτησε και τον τίτλο!

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στις οποίες έχω δει τον Michael. Ήταν κάτι μεταξύ του θυμωμένος και του απεγνωσμένος. Ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες ήταν έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του» τόνισε σε συνέντευξή του στο motorsport-total ο 78άχρονος μάνατζερ.

Και προσέθεσε: «Τότε του είπα: “Αν είναι να κάνεις κάτι τέτοιο, καν’ το όπως ο Senna”» αναφερόμενος φυσικά στο συμβάν του ιαπωνικού γκραν πρι του 1990, όταν ο Senna συγκρούσθηκε με τον Γάλλο και ο Βραζιλιάνος πήρε τον τίτλο».

Ο Weber αποκάλυψε, επίσης, ότι είχε τυπώσει καπελάκια για να πανηγυρίσει μαζί με την ομάδα την κατάκτηση του τίτλου του 1997, όμως μετά από την τροπή που πήρε ο αγώνας, απλά τα απέσυρε και τα κράτησε στην προσωπική του συλλογή!