Ανακοινώνει Sainz η Ferrari


Ο Ισπανός θα είναι ο αντικαταστάτης του Sebastian Vettel στη «σκουντερία», με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/5/2020

Ο Carlos Sainz θα είναι ο αντικαταστάτης του Sebastian Vettel στη Ferrari το 2021. Ο Ισπανός πιλότος της McLaren έχει συμφωνήσει σε όλα με τη «σκουντερία» και απομένει η υπογραφή των συμβολαίων προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ο Sainz «κέρδισε» στην άτυπη «μάχη» τον Daniel Ricciardo, ο οποίος –μαζί με τον Vettel- εμφανίζονται ως οι δύο βασικοί διεκδικητές της θέσεις που μένει κενή στη McLaren, έπειτα από την επικείμενη αποχώρηση του Sainz.

Ο γιός του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή του WRC, την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει 26 ετών. Έχει συμμετάσχει σε 102 αγώνες έχοντας μί8α παρουσία στο βάθρο στον αγώνα της Βραζιλίας το 2019.

Στη Formula 1 εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2015 με την Toro Rosso, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το γκραν πρι της Σιγκαπούρης του 2017, όταν και μεταπήδησε στη Renault ως «δανεικός».

Το 2018 συνέχισε στη Renault, έχοντας εξασφαλίσει νωρίτερα την «ελευθερία» του από τη Red Bull, ενώ το 2019 οδήγησε για λογαριασμό της McLaren, κατακτώντας την πέμπτη θέση νστην τελική βαθμολογία, πίσω από τους Hamilton, Bottas, Verstappen, Leclerc και Vettel.