Ανακοινώθηκε από την Alfa Romeo η συνεργασία με τον Valtteri Bottas


Ο Valtteri Bottas υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Alfa Romeo, όπως έγινε κι επίσημα γνωστό σήμερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/9/2021

Το παζλ αρχίζει να διαμορφώνεται.

Το πρώτο κομμάτι ήταν η αποχώρηση του Kimi Raikkonen από την ενεργό δράση, μετά από 20 χρόνια καριέρας στο κορυφαίο επίπεδο.

Το δεύτερο ήταν το ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Alfa Romeo.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, κι ο Valtteri Bottas θα οδηγεί για την Ιταλο-ελβετική ομάδα από το 2022, έχοντας υπογράψει πολυετές συμβόλαιο, όπως αναφέρει κι η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Φινλανδός οδηγός δήλωσε σχετικά:

«Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει: Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνίζομαι για την Alfa Romeo Racing ORLEN για το 2022 και μετά, σε μια νέα πρόκληση με έναν εμβληματικό κατασκευαστή.

«Η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που δεν χρειάζεται εισαγωγή, έχουν γράψει μερικές υπέροχες σελίδες της ιστορίας της Formula 1 και θα είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω αυτήν την εταιρεία. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα και ανυπομονώ να ανταποδώσω την πίστη τους: είμαι τόσο διψασμένος όσο ποτέ να αγωνιστώ για αποτελέσματα και, όταν έρθει η ώρα, για νίκες.

«Γνωρίζω καλά τον Fred [Vasseur] και ανυπομονώ να γνωρίσω την υπόλοιπη ομάδα με την οποία θα συνεργαστώ, χτίζοντας σχέσεις τόσο ισχυρές όσο αυτές που έχω στη Mercedes. Είμαι περήφανος για όσα έχω πετύχει στο Brackley και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να τελειώσω τη δουλειά καθώς παλεύουμε για ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά επίσης ανυπομονώ για τις νέες προκλήσεις που με περιμένουν το επόμενο έτος».