Ανανέωσε μέχρι το 2024 με τη Red Bull και... μέθυσε ο Sergio Perez! (video)


Πριν καλά-καλά στεγνώσει το... μελάνι από όσα γράφτηκαν για τη μεγάλη νίκη του Sergio Perez στο Μονακό, ήρθε μια ακόμα πιο σημαντική είδηση για τον Μεξικανό και την παρουσία του στη Formula 1.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/5/2022

Ο Perez κατέληξε σε συμφωνία με τη Red Bull κι υπέγραψε διετή επέκταση του συμβολαίου του, όπερ σημαίνει πως θα παραμείνει στην αυστριακή ομάδα μέχρι το τέλος του 2024.

Η επέκταση του συμβολαίου του Μεξικανού πιλότου ήταν το... κερασάκι στην τούρτα ενός εξαιρετικού δεκαημέρου γι' αυτόν, καθώς πριν από τη νίκη του στο Πριγκιπάτο, είχε προηγηθεί η γέννηση του τρίτου παιδιού του, γεγονός που φάνηκε να ανεβάζει ιδιαίτερα την ψυχολογία του. Αν και από τα όσα ειπώθηκαν μετά τον αγώνα του Μονακό ανάμεσα σ' αυτόν και τον Christian Horner, φαίνεται πως οι υπογραφές είχαν... πέσει πριν από τη νίκη της περασμένης Κυριακής, μιας και ο Perez είπε στον "ισχυρό άνδρα" της Red Bull ότι "φαίνεται πως υπέγραψα πολύ νωρίς". Εννοώντας προφανώς ότι μετά τη νίκη του στο Μονακό θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι... παραπάνω! 

Φυσικά ο Perez μετά τη νίκη του στο Μονακό το έριξε... έξω, καθώς "συνελήφθη" τα ξημερώματα της Δευτέρας να βγαίνει από υπερπολυτελές γιότ σε κατάσταση... μέθης!

Έπειτα απ' αυτή την εξέλιξη η Red Bull "κλειδώνει" το οδηγικό δίδυμό της για την επόμενη διετία, με τον Pierre Gasly να μένει εκτός αυστριακής ομάδας επί της ουσίας, μιας και ο Γάλλος είχε ξεκαθαρίσει πως θα ήθελε να του δοθεί ακόμα μία ευκαιρία να οδηγήσει για τη Red Bull. Κι αυτό δεν αποκλείεται να προκαλέσει εξελίξεις στην AlphaTauri, ενδεχομένως ακόμα και με αποχώρηση του Γάλλου στο τέλος του συμβολαίου του.

Σχολιάζοντας την ανανέωση του Perez, ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner δήλωσε: "Από τότε που ήρθε στην Oracle Red Bull Racing, ο Checo έχει κάνει φανταστική δουλειά. Ξανά και ξανά έχει αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένας θαυμάσιος teammate, αλλά έχει γίνει μια πραγματική υπολογίσιμη δύναμη στο grid. Φέτος έχει κάνει ένα ακόμη βήμα και η απόσταση από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max έχει κλείσει σημαντικά, γεγονός που αποδεικνύεται από την pole position του στην Τζέντα και από τη νίκη του στο Μονακό μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Για εμάς, η διατήρηση του ρυθμού, της αγωνιστικής του ικανότητας και της εμπειρίας του δεν ήταν εύκολη υπόθεση και είμαστε ευτυχείς που ο Checo θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα μέχρι το 2024 με στόχο να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τίτλους".

Ο Checo πρόσθεσε: "Για μένα, αυτή ήταν μια απίστευτη εβδομάδα, η νίκη στο Grand Prix του Μονακό είναι όνειρο για κάθε οδηγό και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ανακοίνωση ότι θα συνεχίσω με την ομάδα μέχρι το 2024 με κάνει εξαιρετικά χαρούμενο. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και αισθάνομαι πλέον σαν στο σπίτι μου. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά και η σχέση μου με τον Max, εντός και εκτός πίστας, σίγουρα μας βοηθάει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε χτίσει τεράστια δυναμική ως ομάδα και αυτή η σεζόν το δείχνει αυτό, είμαι ενθουσιασμένος να δω πού μπορεί να μας οδηγήσει όλους στο μέλλον".