Ανατροπή: Τρίτος τελικά ο Alonso, ανακλήθηκε η ποινή


O Fernando Alonso είναι τελικά τρίτος στην κατάταξη του αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, μετά από το αλαλούμ με τις ποινές που δέχθηκε στην Τζέντα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 19/3/2023

Ο Fernando Alonso οδήγησε εξαιρετικά και πήρε το 100ο του βάθρο στη Formula 1 στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, που ολοκληρώθηκε με νικητή τον Sergio Perez.

Μέσα στον αγώνα, είχε τιμωρηθεί με ποινή 5 δευτερολέπτων για αντικανονική θέση στην εκκίνηση.

Την εξέτισε κατά τη διάρκεια του ενός και μοναδικού pit stop που έκανε, κατά τη διάρκεια που το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν στην πίστα μετά την εγκατάλειψη του Lance Stroll.

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες έκριναν πως η ομάδα δεν εξέτισε την ποινή σωστά, καθώς οι μηχανικοί άγγιξαν το μονοθέσιο νωρίτερα από το επιτρεπόμενο, κι έτσι τιμωρήθηκε με επιπλέον 10 δευτερόλεπτα ποινής, γεγονός που τον ρίχνει 4ο. 

Έτσι, ο George Russell ανέβηκε στο βάθρο, για πρώτη φορά φέτος, και έγινε ο πρώτος οδηγός της Mercedes στο βάθρο για το 2023.

Λίγες ώρες μετά, όμως, ήρθε η ανατροπή. Η FIA ανακοίνωσε πως κανονικά είχε δει πως η ποινή εκτίθηκε σωστά, όμως στον τελευταίο γύρο, αντίπαλη ομάδα την ενημέρωσε για το αντίθετο, και κατέληξε στην τιμωρία του Ισπανού οδηγού.

Επανεξετάζοντας το συμβάν μετά από ένσταση της Aston Martin, ανακάλεσε την απόφαση και έτσι ο Alonso είναι ξανά 3ος στη τελική κατάταξη.