Αντιδρούν οι ομάδες στα τριπλά γκραν πρι της Formula 1


Η Formula 1 ολοκλήρωσε την περασμένη Κυριακή το τρίτο «triple header» της σεζόν και ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/9/2020

Η φετινή, ιδιαίτερη αγωνιστική χρονιά λόγω κορωνοϊου, οδήγησε τη Liberty Media και την FIA στο να προγραμματίσουν συνολικά τέσσερις «τριάδες» αγώνων Formula 1.

Η αρχή έγινε με την «τριπλέτα» που αποτέλεσαν οι αγώνες της Αυστρίας, της Στυρίας (αμφότερα στο Red Bull Ring) και της Ουγγαρίας, ακολούθησαν τα γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας, το επετειακό για τα 70 χρόνια της Formula 1 (αμφότερα στο Σίλβερστοουν) και της Βαρκελώνης, ενώ η τρίτη τριάδα ήταν το Σπα, η Μόντσα και το Μουτζέλο.

«Τα triple headers δεν πρέπει να γίνουν… συνήθεια» τόνισε ξεκάθαρα ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andrea Seidl, ο οποίος τόνισε πως «είναι πολύ σκληρό για τους συνεργάτες μας να λείπουν για τόσο πολύ καιρό από τις οικογένειές τους. Είμαστε εντελώς αντίθετοι με τα τριπλά διαδοχικά γκραν πρι».

Σύμφωνα τον έως τώρα προγραμματισμό, ακολουθούν είτε μονοί, είτε δύο συνεχόμενοι αγώνες, σε Σότσι (27 Σεπτεμβρίου), Νίρμπουργκρινγκ (11 Οκτωβρίου), Πορτιμάο (25 Οκτωβρίου), Ίμολα (1η Νοεμβρίου, διήμερος αγώνας) και Κωνσταντινούπολη (15 Νοεμβρίου),  με το Πρωτάθλημα να έχει ένα τελευταίο triple header στο φινάλε του, με τα δύο διαδοχικά γκραν πρι στο Μπαχρέιν (29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου) και την αυλαία στο Άμπου Ντάμπι (13 Δεκεμβρίου).