Αντιμέτωπος και με δεύτερη ποινή ο Verstappen!


Παραπάνω από πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Max Verstappen να βρεθεί αντιμέτωπος και με δεύτερη ποινή στο Σότσι, πέραν των τριών θέσεων στο Grid λόγω του συμβάντος με τον Lewis Hamilton στη Μόντσα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/9/2021

Ο Christian Horner δήλωσε ότι η απόφαση σχετικά με το αν θα δώσει στον Ολλανδό έναν νέο κινητήρα για το ρωσικό γκραν πρι θα ληφθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανάλογα με τις επιδόσεις τους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ούτως ή άλλως ο Verstappen θα πρέπει μέχρι το τέλος της σεζόν να χρησιμοποιήσει ακόμα έναν κινητήρα της Honda. Εντούτοις έχει ήδη φτάσει στο όριο των διαθέσιμων κινητήρων.

Ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου στο Σότσι φαντάζει ως μια πολύ καλή περίπτωση, προκειμένου ο Verstappen να χρησιμοποιήσει αυτόν τον επιπρόσθετο κινητήρα. Ο λόγος είναι αφενός ότι ήδη έχει ποινή τριών θέσεων για το συμβάν με τον Hamilton στην Μόντσα, αφετέρου ότι το Σότσι θεωρείται ως ένα σιρκουί στο οποίο ο Ολλανδός μπορεί να ανακτήσει πολλές χαμένες θέσεις και να πάρει βαθμούς.

Ο Horner ξεκαθάρισε ότι η τελική απόφαση σχετικά με την αλλαγή κινητήρα και την ποινή θα ληφθεί μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Verstappen επί της ουσίας «έχασε» τον κινητήρα του Σίλβερστοουν, καθώς λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης προκλήθηκε ρωγμή ανάμεσα στο μοτέρ και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Red Bull θεωρεί ότι η εν λόγω μονάδα ισχύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές Παρασκευής, όμως όχι και σε αγώνα, καθώς είναι αυξημένο το ρίσκο «σπασίματος» του μοτέρ.