ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το μονοθέσιο της Formula 1 για το 2022


Αγωνία… τέλος για τους φίλους της Formula 1, καθώς οι πρώτες εικόνες του μονοθεσίου του 2022 είδαν το φως της δημοσιότητας!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/6/2021

Το 2022 θα είναι μια χρονιά μεγάλης ανανέωσης στην εμφάνιση των μονοθεσίων, ταυτόχρονα με την εισαγωγή των νέων τεχνικών κανονισμών.

Η φωτογραφία που έφερε στη δημοσιότητα το livegp, φυσικά δεν είναι ένα μονοθέσιο μιας συγκεκριμένης ομάδας, καθώς οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη στα διάφορα εργοστάσια.

Πρόκειται όμως για ένα μονοθέσιο επίδειξης που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση από την εταιρεία The Memento Group, με εντολή της F1, για να αποκαλύψει στο κοινό ένα δείγμα του πώς θα είναι τα μονοθέσια του χρόνου.

Η ιδέα της Liberty Media είναι να αποκαλύψει το μονοθέσιο μονοθέσιο της Formula 1 του 2022 στο Silverstone. Ο promoter του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μάλιστα, προγραμματίζει να διοργανώσει επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου για τα ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο του αγώνα στη βρετανική πίστα.

Από ό,τι βλέπουμε από τις πρώτες εικόνες, η ιδέα του μονοθέσιου F1 2022 δεν απέχει πολύ από τις απεικονίσεις στο διαδίκτυο. Το μπροστινό ρύγχος έχει χαμηλώσει, ενώ η αεροδυναμική έχει απλοποιηθεί.

Η κύρια καινοτομία θα είναι το ground effect, το οποίο επιτέλους θα επιτρέπει στους οδηγούς να ολοκληρώνουν πιο εύκολα τις προσπεράσεις. Τα μπροστινά και πίσω αεροδυναμικά πτερύγια αποκτούν ένα σαφώς πιο επιθετικό σχήμα, δίνοντας στο μονοθέσιο μια πιο φουτουριστική εμφάνιση.

Μια άλλη καινοτομία που τραβάει αμέσως το μάτι είναι η παρουσία ουδέτερων προφίλ στο μπροστινό μέρος, τα οποία τρέχουν παράλληλα με την επιφάνεια στήριξης του ελαστικού για να εκτρέπουν τους στροβιλισμούς που προκαλούνται από την κύλιση και να καθαρίζουν τη ροή προς τα πίσω. Επιπλέον, τα πλευρικά ανοίγματα είναι ευρύτερα από αυτά που χρησιμοποιούνταν μέχρι αυτή τη σεζόν.

Προφανώς αυτό είναι μόνο ένα βασικό μοντέλο, αλλά σίγουρα δεν διαφέρει πολύ από τα μονοθέσια που θα κατασκευάσουν οι ομάδες για την επόμενη σεζόν. Όμως, αν μη τι άλλο, είναι πολύ εντυπωσιακό στην (πρώτη) όψη!