Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2021!


Πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου από το «Άλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης για το 71ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/11/2020

Ο κύβος ερρίφθη. Η Liberty Media με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει 23 αγωνιστικά τριήμερα, αλλά προς το παρόν 22 αγώνες, μεταξύ των οποίων κι ένας νέος, αυτός της Σαουδικής Αραβίας!

Πώς γίνεται αυτό; Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, το Βιετνάμ προς το παρόν είναι εκτός προγράμματος, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και των αντιδράσεων που υπάρχουν αναφορικά με την τέλεση γκραν πρι στους δρόμους της πρωτεύουσας Ανόι.

Ωστόσο η ημερομηνία που είχε αποφασιστεί για το γκραν πρι του Βιετνάμ, ήτοι η 25η Απριλίου, παραμένει στο πρόγραμμα, με τη Liberty Media να δείχνει διατεθειμένη να περιμένει αρκετά μέχρι να καταλήξει αναφορικά με το ποια πίστα θα είναι αυτή που θα καλύψει το κενό που δημιουργείται.

Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα του 2021 δεν διαφέρει πολύ σε σχέση με αυτό που θα είχαμε φέτος, εάν δεν προέκυπταν οι μεγάλες αλλαγές λόγω του COVID-19. Στην ουσία, η μοναδική σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι η επιστροφή του ολλανδικού γκραν πρι δεν θα γίνει την άνοιξη, αλλά στις αρχές του φθινοπώρου, με το Ζάντφουρτ να μπαίνει… σφήνα στους αγώνες του Βελγίου και της Ιταλίας. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που Σπα και Μόντσα δεν θα είναι διαδοχικοί προορισμοί της Formula 1!

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν θα γίνει το τριήμερο 19-21 Μαρτίου από τον… παραδοσιακό προορισμό του «Άλμπερτ Παρκ» στη Μελβούρνη, με την αυλαία να πέφτει στις 5 Δεκεμβρίου στην Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι.

Εκκρεμότητες υπάρχουν προς το παρόν με τα συμβόλαια της Βαρκελώνης και του Σάο Πάουλο, τα οποία θα πρέπει να επεκταθούν και για το 2021. Η «μετακόμιση» του βραζιλιάνικου γκραν πρι στην υπό κατασκευή πίστα του Ρίο Ντε Τζανέιρο θα καθυστερήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 - Πρόγραμμα 2021

Ημερομηνία

Χώρα

Πόλη

21 Μαρτίου

Αυστραλία

Μελβούρνη

28 Μαρτίου

Μπαχρέιν

Σακχίρ

11 Απριλίου

Κίνα

Σανγκάη

25 Απριλίου

-

-

9 Μαϊου

Ισπανία*

Βαρκελώνη*

23 Μαϊου

Μονακό

Μονακό

6 Ιουνίου

Αζερμπαϊτζάν

Μπακού

13 Ιουνίου

Καναδάς

Μόντρεαλ

27 Ιουνίου

Γαλλία

Λε Καστελέ

4 Ιουλίου

Αυστρία

Σπίλμπεργκ

18 Ιουλίου

Μεγάλη Βρετανία

Σίλβερστοουν

1 Αυγούστου

Ουγγαρία

Βουδαπέστη

29 Αυγούστου

Βέλγιο

Σπα

5 Σεπτεμβρίου

Ολλανδία

Ζάντφουρτ

12 Σεπτεμβρίου

Ιταλία

Μόντσα

26 Σεπτεμβρίου

Ρωσία

Σότσι

3 Οκτωβρίου

Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη

10 Οκτωβρίου

Ιαπωνία

Σουζούκα

24 Οκτωβρίου

ΗΠΑ

Όστιν

31 Οκτωβρίου

Μεξικό

Μέξικο Σίτι

14 Νοεμβρίου

Βραζιλία*

Σάο Πάουλο*

28 Νοεμβρίου

Σαουδική Αραβία

Τζέντα

5 Δεκεμβρίου

Άμπου Ντάμπι

Αμπου Ντάμπι