Απορρίπτει η Mercedes την τριετή συμφωνία με τον Lewis Hamilton


Ο Toto Wolff ξεκαθάρισε πως η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα ολοκληρωθεί σύντομα, δίχως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/1/2021

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η απόφαση αναφορικά με τον Hamilton θα πρέπει να έχει ληφθεί μέχρι την έναρξη των χειμερινών δοκιμών. Η έννοια ‘’άμεσα’’ είναι αρκετά σχετική, όμως, ναι, αναμένουμε εξελίξεις άμεσα».

Ωστόσο ο Wolff ξεκαθάρισε πως «δεν πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση για υπογραφή τριετούς συμφωνίας. Οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς κοιτάζουμε το εγγύς μέλλον, όχι μόνον αναφορικά με το cost cap, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στους κανονισμούς».

Ο Αυστριακός χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» τον Hamilton όχι μόνο για την αγωνιστική ομάδα, αλλά για τη Mercedes συνολικά, όμως άφησε να εννοηθεί πως δεν επιθυμεί να δεσμευτεί με μια τριετούς διάρκειας συμφωνία, αλλά με ένα νέο μονοετές συμβόλαιο με τον Hamilton.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι δικηγόροι των δύο πλευρών αναζητούν τη «χρυσή τομή» με ένα διετές συμβόλαιο που θα υπογραφεί άμεσα, με οικονομικές απολαβές ανάλογες με αυτές που λάμβανε μέχρι το 2020 ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.