Αποχωρεί άμεσα από την ομάδα ο εμπνευστής της Ferrari SF-23, David Sanchez


O David Sanchez αποχωρεί άμεσα από τον ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, σε μία κίνηση-σοκ που θα φέρει αλλαγές στο εσωτερικό της Scuderia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 9/3/2023

Το δύσκολο ξεκίνημα της Ferrari στην πίστα συνοδεύεται και από μία νέα πρόκληση στο εσωτερικό της.

Ο David Sanchez, ο άνθρωπος που σχεδίασε το concept των F1-75 και SF-23, αποτελεί ξένο σώμα πια για τη Scuderia, μετά από πάνω από 10 χρόνια στο Μαρανέλο.

Έφτασε στην ομάδα το 2012, αποχωρώντας τότε από τη McLaren, ενώ το 2016 ανέλαβε επικεφαλής αεροδυναμικής, αντικαθιστώντας τον Dirk de Beer.

Ο Γάλλος έγινε μετά αρχιμηχανιός το 2019, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού και concept των μονοθεσίων της ομάδας.

Ως εκ τούτου, είναι ο βασικός εμπνευστής των F1-75 και SF-23, των δύο πρώτων μονοθέσιων της Ferrari στη νέα εποχή των κανονισμών ground effect.

Δεν πιστεύεται πως αποτελεί καρατόμηση για την αποτυχία του 2022 και το κακό ξεκίνημα του 2023, παρά μία απόφαση του ίδιου του Sanchez, που τώρα θα πρέπει να μείνει εκτός ενεργού δράσης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ακούγεται πως θα επιστρέψει στη McLaren, για να ενισχύσει το τεχνικό επιτελείο της, υπό τον James Key.

Στη Ferrari, θα υπάρξει σίγουρα αναδιοργάνωση στα τεχνικά πόστα, μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Sanchez.