Αποχωρεί από τη McLaren με το τέλος του 2022 ο Daniel Ricciardo


Ο Daniel Ricciardo θα αποτελέσει παρελθόν από τη McLaren με το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 24/8/2022

Ήταν κοινό μυστικό πως Daniel Ricciardo και McLaren θα χώριζαν τους δρόμους τους πρόωρα, έναν χρόνο πριν λήξει η μεταξύ τους συνεργασία, με το τέλος του 2022.

Η αδυναμία επίτευξης των μεγαλεπίβολων στόχων που έθεσαν αμφότερες οι πλευρές είναι ο κύριος παράγοντας αυτής της απόφασης, για την οποία ενημερώθηκε ο Αυστραλός λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιρινού διαλείμματος.

Η McLaren αναμένεται να υπογράψει με τον Oscar Piastri, αν κι αυτό ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί, ενώ έχει αποζημιώσει τον Ricciardo για τον έναν χρόνο του συμβολαίου του, δίνοντάς του το ελεύθερο να υπογράψει με όποια ομάδα θέλει για το 2023.

Πιστεύεται πως έχει ήδη μία πρόταση από τη Haas, στην θέση του Mick Schumacher που εξετάζεται ως περίπτωση από την Alpine.

Ο αγωνιστικός διευθυντής Andreas Seidl σχολίασε σχετικά:

«Είχαμε πολλές συζητήσεις τον τελευταίο μήνα, ο Ζακ, εγώ και ο Ντάνιελ», είπε ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν τα καταφέραμε να δουλέψουμε μαζί. Παρ' όλη την προσπάθεια.

«Γι' αυτό καταλήξαμε στην απόφαση ότι θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή για την επόμενη χρονιά και συμφωνήσαμε αμοιβαία με τον Daniel ότι θα τερματίσουμε το συμβόλαιο στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που όλοι αναζητούσαμε, αλλά ταυτόχρονα είναι σημαντικό τώρα να στρέψουμε την εστίασή μας στους επόμενους εννέα αγώνες μαζί και να τα δώσουμε όλα ως ομάδα».

Από την πλευρά του, ο οδηγός δήλωσε:

«Ήταν προνόμιο να είμαι μέλος της οικογένειας της McLaren Racing για τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά μετά από αρκετούς μήνες συζητήσεων με τον Zak και τον Andreas, αποφασίσαμε να τερματίσουμε το συμβόλαιό μου με την ομάδα νωρίτερα και να συμφωνήσουμε να χωρίσουν οι δρόμοι τους στο τέλος του αυτή τη σεζόν.

«Θα ανακοινώσω τα δικά μου μελλοντικά σχέδια σε εύθετο χρόνο, αλλά ανεξάρτητα από το τι θα φέρει αυτό το επόμενο κεφάλαιο, δεν μετανιώνω και είμαι περήφανος για την προσπάθεια και τη δουλειά που έδωσα στη McLaren, ειδικά τη νίκη στη Monza, την περασμένη σεζόν.

«Ποτέ δεν είχα περισσότερο κίνητρο να αγωνιστώ και να γίνω μέρος ενός αθλήματος που αγαπώ τόσο πολύ και ανυπομονώ για τη συνέχεια».